foto

Lulu Wang

  • nar. 25.2.1983 (37 let)
    Peking, Čína

Biografie

Pianistka a režisérka se narodila v Pekingu, vyrůstala v Miami a vystudovala hudbu a literaturu v Bostonu. V roce 2014 debutovala snímkem Posthumous, který se zaměřoval na téma imigrantů. Druhý celovečerní film Rozlučka získal Cenu diváků na MFF v Sundance a Zlatý glóbus za Nejlepší herečku v hlavní roli.

Febiofest

Režijní filmografie

Filmy

2019 Malá lež
2015 Touch
2014 Posthumous
2007 Can-Can
2005 Pisces

Dokumentární

2006 Fishing the Gulf

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Malá lež
2015 Touch
2014 Posthumous
2007 Can-Can
2005 Pisces

Producentská filmografie

Filmy

2007 Can-Can
2005 Pisces

Host

TV pořady

2020 77th Golden Globe Awards (TV pořad)
2010 Reyers laat (TV pořad)