foto

Vadim Perelman

  • nar. 1963
    Kyjev, Ukrajina, Sovětský svaz

Biografie

Vadim Perelman v dětství poznal, co je chudoba. Žil s 10 příbuznými v komunálním bytě v Kyjevě. Otec mu záhy zemřel a on bez znalosti jazyka emigroval do západní Evropy. Posléze se přemístil do Kanady, kde pro firmu AT&T točil reklamy v různých částech světa. Pro svůj celovečerní debut Dům z písku a mlhy (2003) využil svých zkušeností imigranta. Vysoce ceněné drama získalo několik ocenění.

Jindra "jindrah" Herejk

Režijní filmografie

Filmy

2017 Kupi meňa
2016 Jolki 5
2007 Pocit viny
2003 Dům z písku a mlhy

TV seriály

2015 Izmeny (TV seriál)
2013 Pepel (TV seriál)

Hudební videoklipy

2005 Kelly Clarkson - Because Of You (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2012 Vsjo prosto

TV seriály

2015 Izmeny (TV seriál)

Dokumentární

2018 Be Natural: The Untold Story of Alice Guy-Blaché