foto

Brian Bloom

  • nar. 30.6.1970 (50 let)
    Long Island, New York, USA

Biografie

Americký herec a scénarista, narozen v NY roku 1970. Jeho bratr je známý producent a herec Scott Bloom, další bratr Mike Bloom se živí jako muzikant.

Bloom se začal o hraní zajímat už jako mladý kluk, kdy hrával v lokálních reklamách. Velký zlom nastal ve filmu ONCE UPON A TIME IN AMERICA od režiséra Sergio Leona, poté dostal nabídku na roli postavy Dustina Donovana v seriálu AS THE WORLD TURNS, kde hrál několik let.

Po opuštění pořadu začal hrát Bloom v lokálních televizních filmech jako CRASH COURSE (1988), DANCE TIL DAWN (1988) a DESPERATE FOR LOVE (1989). Tyto filmy otevřely Bloomovi bránu k rolím v seriálech jako MELROSE PLACE, 2000 MALIBU ROAD, CSI: MIAMI, LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT, DRIVE a seriál OZ z produkce HBO.

Bloom začal zlepšovat svou daberskou kariáru v herních projektech a animovaných filmech. V roce 2009 propůjčil svůj hlas postavě jménem Alex Shephard ve známé horrorové hře Silent Hill: Homecoming a postavě jménem Jonas Sparow v seriálu Dollhouse od Josse Whedona.V roce 2010 se objevil v akčním béčkovém filmu A-TEAM, kde ztvárnil zápornou postavu jménem Pike. Momentálně se objevuje v řadě rolích, ať už herních nebo těch televizních.

Buran "kailik" Z Buranova

Herecká filmografie

Filmy

2014 Avengers Přísně Tajné: Black Widow a Punisher
Risen
2013 Lego: Batman
Tarzan
2012 Megazkrat: Smrtící výpadek (TV film)
2010 A-Team
Marvel Super Heroes 4D
Sejmi eso 2
2006 Faceless (TV film)
Sejmi eso
2005 Zodiak
2002 Baseball Wives (TV film)
2001 Zachránce
2000 Across the Line
Blood Money (TV film)
1999 Knocking on Death's Door
Život panny
1998 Vzácný gen
1997 Agentka Melanie Darrowová (TV film)
Extramarital
Útěk z Atlantidy (TV film)
1996 Kolonie (TV film)
Vampirella
1994 Bandit: Bandit Bandit (TV film)
Bandit: Bandit Goes Country (TV film)
Bandit: Bandit's Silver Angel (TV film)
Bandit: Beauty and the Bandit (TV film)
Intrikánka (TV film)
1993 At Home with the Webbers (TV film)
1992 Deuce Coupe
Keys, The (TV film)
1991 Hollister (TV film)
1990 Únos lodi Achille Lauro (TV film)
1989 Zoufalá láska (TV film)
1988 Dance 'Til Dawn (TV film)
Dopravní akademie (TV film)
1985 Pěna zabiják
Walls of Glass
1984 Different Twist, A (TV film)
Tenkrát v Americe

TV seriály

2019 Love, Death & Robots (TV seriál)
Blind Spot (S01E15)
2015 Městečko Záhad (TV seriál)
Divnogeddon 3: Získat městečko zpátky (S02E20)
Divnogeddon (S02E18)
2014 Městečko Záhad (TV seriál)
Soos a skutečná dívka (S02E05)
2012 Městečko Záhad (TV seriál)
Virtuální bojovník (S01E10)
Želvy Ninja (TV seriál)
2010 Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (TV seriál)
2009 Dům loutek (TV seriál)
Skutečný věřící (S01E06)
2008 Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Heavy Metal (S01E04)
2007 Drive (TV seriál)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Chladnokrevný lov (S02E16)
Odložené případy (TV seriál)
Po porodu (S04E04)
2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Tichý zabiják (S07E05)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Vlna zločinu (S03E07)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Nic není samozřejmé (S04E01)
2001 Oz (TV seriál)
Revenge Is Sweet (S04E11)
Conversions (S04E10)
1998 DayBreak (TV seriál)
1996 Chůva k pohledání (TV seriál)
The Cradle Robbers (S04E02)
1992 2000 Malibu Road (TV seriál)
1989 Beauty and the Beast (TV seriál)
The Hollow Men (S02E19)
Jump Street 21 (TV seriál)
Next Victim (S03E18)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2010 A-Team

Host

TV pořady

1986 As the World Turns: 30th Anniversary (TV pořad)