foto

Michal Blaško

  • nar. 1989
    Bratislava, Československo

Biografie

Jeho krátký film Strach (2015), vyrobený v koprodukci s pražskou FAMU, byl v premiéře promítán na MFF v San Sebastiánu, poté získal několik mezinárodních ocenění. Jeho bakalářský film Atlantida, 2003 byl vybrán do sekce Cinéfondation 70. ročníku canneského festivalu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Divoké bytosti
2017 Atlantida, 2003 (studentský film)
Kamion (studentský film)
2015 Strach (studentský film)
2014 Zídka (studentský film)
2013 Bylo deset, bude jedenáct (studentský film)

TV seriály

2020 Slovania (TV seriál)
2018 Profesor T. (TV seriál)
Tamara (E06)
Vražda v hotelu (E05)
Specialisté (TV seriál)
Na uhel (S02E32)
Hudební obětina (S02E31)
Horké zboží (S02E21)
další epizody (4)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (7)
2017 Rex (TV seriál)
Pod ulicami Bratislavy (E08)
Specialisté (TV seriál)
Nehoda (S02E14)
Pod asfaltem (S02E13)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Divoké bytosti
2017 Atlantida, 2003 (studentský film)
Kamion (studentský film)
2015 Strach (studentský film)
2014 Zídka (studentský film)
2013 Bylo deset, bude jedenáct (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2012 Ospalé odpoledne (studentský film)

Divadelní záznam

2014 Princ a Večernica (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2018 25. Český lev (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky