foto

Mario Azzopardi

  • nar. 1950
    Malta
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mario Philip Azzopardi sa narodil v roku 1950 na Malte. Je televíznym a filmovým režisérom a scenáristom. Študoval na St. Aloysius’ College v meste Birkirkara na Malte a na Maltskej Kráľovskej univerzite.

Pracoval na seriáloch ako THE OUTER LIMIT, STARGATE SG-1 a STARGATE ATLANTIS. V roku 1971, kedy pracoval s Atturi Theatre Group, režíroval film GAGGA, ktorý je považovaný za prvý celovečerný film v maltčine. Film bol neskôr prevedený do digitálneho formátu, trochu doladený a opätovne vydaný na Malte v marci 2007.

V roku 1978 opustil rodnú Maltu a presťahoval sa do Kanady. Učinil tak kvôli sporom s miestnymi cenzormi a divadelnými autoritami, ktorí v roku 1977 z dôvodu prílišnej útočnosti odvolali jeho hru SULARI FUQ STRADA STRETTA. Túto satirickú čiernu komédiu odohrávajúcu sa niekoľko dní pred 2. svetovou vojnou, režírovanú samotným autorom, však mali diváci možnosť vidieť 30 rokov po jej odvolaní, teda v roku 2007 v Maltskom Národnom Divadle.

Jeho režijná tvorba zahŕňa filmy ako DEADLINE (1980), NOWHERE TO HIDE (1987), BONE DADDY (1998) v hlavnej úlohe s Rutgerom Hauerom, THRILL SEEKERS (1999), LOVES MUSIC, LOVES TO DANCE (2001), SAVAGE MESSIAH (2002), STILL SMALL VOICES (2007).

Po jeho návrate na Maltu koncom 90. rokov minulého storočia bol hlavným zakladateľom Maltese Falcon Productions plc., štátom spravovaného filmového fondu, ktorého úlohou bolo podporovať tvorbu miestnej filmovej tvorby.

Azzopardi má dve dcéry - herečky Laru a Kyru Azzopardi a syna - pomocného režiséra Yariho Azzopardi.

Roland "rolly" Szopka

Režijní filmografie

Filmy

2015 Dangerous Arrangement (TV film)
2014 Saul: The Journey to Damascus
2012 Aladdin a lampa smrti (TV film)
Mařenka, přemožitelka čarodějnic (TV film)
2009 Stargate SG-1: Children of the Gods - Final Cut (TV film)
2007 Lies and Crimes (TV film)
Still Small Voices (TV film)
2006 The Wives He Forgot (TV film)
2002 Divoký Mesiáš
The Stork Derby (TV film)
2001 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Má rád hudbu, rád tančí (TV film)
2000 Na nejisté půdě (TV film)
1999 Katastrofy (TV film)
Sabotáž
Total Recall 2070 (TV film)
1998 Vykosťovač
1997 Hvězdná brána: Děti bohů (TV film)
1995 Einzige Zeugin, Die (TV film)
1989 Divided Loyalties
1987 Osudná štvanice
1984 Deadline

TV seriály

2016 Backstage (TV seriál)
2013 Time Tremors (TV seriál)
2008 ZOS: Zone of Separation (TV seriál)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Dopisy z Pegasu (S01E16)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Horká zóna (S01E12)
Podezření (S01E04)
38 minut (S01E03)
2002 Dinotopie (TV seriál)
Jeremiah (TV seriál)
1998 Hvězdná brána (TV seriál)
Cor-Ai (S01E15)
Krajní meze (TV seriál)
Lov (S04E02)
1997 Dead Man's Gun (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Singularita (S01E14)
Pokrevní pouto (S01E11)
Jepičí život (S01E08)
Krajní meze (TV seriál)
Zvláštní vydání (S03E18)
Evoluce (S03E12)
Bouře (S03E09)
další epizody (6)
1996 Dva (TV seriál)
Poltergeist (TV seriál)
Zvláštní efekty (TV seriál)
Krajní meze (TV seriál)
Mimo tělo (S02E20)
Ráj (S02E17)
Život po smrti (S02E15)
další epizody (6)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Léto lásky (S01E05)
Horečka (S01E02)
Krajní meze (TV seriál)
Nový druh (S01E14)
1994 M.A.N.T.I.S. (TV seriál)
Robocop (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
1993 Kung Fu: Legenda pokračuje (TV seriál)
Matrix (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Human Target (TV seriál)
1990 Flash (TV seriál)
1989 Booker (TV seriál)
E.N.G. (TV seriál)
1988 In the Heat of the Night (TV seriál)
1987 Captain Power and the Soldiers of the Future (TV seriál)
1985 Divadlo Raye Bradburyho (TV seriál)
Prokletá noc (TV seriál)
1979 The Littlest Hobo (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(24)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace