foto

Wyatt Russell

  • nar. 10.7.1986 (34 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Wyatt Hawn Russell se narodil 10.7.1986 v kalifornském Los Angeles do herecké rodiny. Jeho rodiči jsou známí herci Kurt Russell a Goldie Hawn. Má sourozence Bostona Russella, Kate Hudson a Olivera Hudsona, kteří jsou taktéž herci. Wyatt se kromě herectví věnoval i hokeji a to na profesionální úrovni za týmy West Kelowna (BCHL), Coquitam (BCHL), Chicago Steel (USHL), Brampton Capitals (OJHL) a v nizozemském Groningen Grizzlies. V týmech platil za agresivního a silového bruslaře, přestože byl gólmanem. Po jeho četných zraněních ale s hokejem sekl a začal se na plno věnovat herectví.

Wyatt se poprvé před kamerou ukázal v akčním thrilleru ÚTĚK Z L.A., kde si zahrál po boku svého otce Kurta. S ním si zahrál i v roce 1998 ve snímku ŽOLDÁK: LEGIE ZKÁZY. Mezi jeho další filmy, kde se objevil v menších rolích patří např. KOVBOJOVÉ A VETŘELCI nebo ČTYŘICÍTKA NA KRKU. Letos (2014) by se měl objevit po boku Channinga Tatuma, Jonaha Hilla a Brada Pitta ve snímku 22 JUMP STREET coby pokračování úspěšného snímku 21 Jump Street.

Michal "kill-tec" Staněk

Herecká filmografie

Filmy

2021 Žena v okně
2018 Blaze
Overlord
2017 Goon: Last of the Enforcers
Ingrid míří na západ
Shimmer Lake
Stůl číslo 19
2016 Everybody Wants Some!!
Zpěvák a komik
2015 Prisoner
2014 22 Jump Street
At the Devil's Door
Pachuť pomsty
2013 Láska a čest
Takoví jsme
2012 Čtyřicítka na krku
2011 Kovbojové a vetřelci
2010 High School
2006 The Last Supper
1998 Žoldák: Legie zkázy
1996 Útěk z L.A.

TV seriály

2021 The Falcon and the Winter Soldier (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Truth (E05)
The Whole World Is Watching (E04)
další epizody (6)
2020 The Good Lord Bird (TV seriál)
Last Words (E07)
Jesus is Walkin' (E06)
Hiving the Bees (E05)
další epizody (7)
2019 Lodge 49 (TV seriál)
The Door (S02E10)
Le Reve Impossible (S02E09)
Zugzwang (S02E08)
další epizody (10)
2018 Lodge 49 (TV seriál)
Full Fathom Five (S01E10)
Apogee (S01E09)
Something from Nothing (S01E08)
další epizody (10)
2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Zkušební verze (S03E02)
2013 Arrested Development (TV seriál)
Colony Collapse (S04E07)
2010 Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
Hollywood (E01)

Dokumentární

2021 Marvel Studios: Assembled (TV seriál)
The Making of The Falcon and the Winter Soldier (E02)

Host

TV pořady

2017 The IMDb Show (TV pořad)