foto

Rita Ora

  • nar. 26.11.1990 (30 let)
    Priština, Kosovo, Jugoslávie

Biografie

Rita Ora se narodila 26. listopadu roku 1990 v Prištině v dnešním Kosovu. Je kosovského původu, ale žije ve Velké Británii. Rita Ora je zpěvačka, textařka a také herečka. Rok 2009 po ní byl vcelku úspěšný. Vystupovala jako soutěžící v soutěži od BBC, Eurovision: Your Country Needs You a podepsala v tomto roce také smlouvu s Roc Nation.

V roce 2011 nazpívala známý hit s DJ Freshem zvanhý "Hot Right Now" , který má velký úspěch. Může se také chlubit se spoluprací se známými rappery jako je například JAY-Z, will.i.am, Ester Dean, Drake, The-Dream, Kanye West a Stargate. Pokud ještě započítáme úspěch v nadešlém roce tak je to určitě featuring s Tinnie Tempah.

Když se vrhneme na filmové úspěchy, tak těch moc nebylo, protože herectví bere jako vedlejší. Zahrála si mini roli ve filmu Šmejdi a nebo v seriálu 90210. V roce 2013 si zahrála ve velko filmu Fast & Furious 6, kde odstartovala závod mezi Vin Dieselem a Michelle Rodriguez.

Kevin "Kevin 3171" Ryšánek

Herecká filmografie

Filmy

2021 Twist
Wonderwell
2019 Pokémon: Detektiv Pikachu
2018 Padesát odstínů svobody
2017 Padesát odstínů temnoty
2015 Bojovník
Padesát odstínů šedi
2013 Rychle a zběsile 6
2004 Šmejdi

TV seriály

2015 Empire (TV seriál)
Who I Am (S01E12)
2013 90210: Nová generace (TV seriál)
Neštěstí nikdy nechodí samo (S05E10)
2011 Love Advent (TV seriál)

Dokumentární

2018 V zákulisí s Anittou (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 1 (E01)
2017 Chris Brown: Welcome to My Life
2015 Jeremy Scott: The People's Designer
2013 Made in America
1989 Unplugged (TV seriál)

Hudební videoklipy

2020 Rita Ora: How to Be Lonely (hudební videoklip)
2019 Kygo and Rita Ora: Carry On (hudební videoklip)
Lil Dicky - Earth (hudební videoklip)
Rita Ora feat. 6LACK: Only Want You (hudební videoklip)
Rita Ora: New Look (hudební videoklip)
Sofia Reyes feat. Rita Ora & Anitta: R.I.P. (hudební videoklip)
Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora - Ritual (hudební videoklip)
Tiësto, Jonas Blue, Rita Ora - Ritual (Alternate Cut) (hudební videoklip)
2018 Liam Payne & Rita Ora - For You (hudební videoklip)
Maroon 5 feat. Cardi B - Girls Like You (hudební videoklip)
Rita Ora - Let You Love Me (hudební videoklip)
Rita Ora feat. Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX - Girls (hudební videoklip)
2017 Avicii feat. Rita Ora - Lonely Together (hudební videoklip)
Rita Ora - Anywhere (hudební videoklip)
Rita Ora - Your Song (hudební videoklip)
2015 Charli XCX feat. Rita Ora - Doing It (hudební videoklip)
Madonna - Bitch I'm Madonna ft. Nicki Minaj (hudební videoklip)
Rita Ora feat. Chris Brown: Body on Me (hudební videoklip)
Rita Ora feat. Krept & Konan: Poison (Zdot Remix) (hudební videoklip)
Rita Ora: Poison (hudební videoklip)
Sigma & Rita Ora: Coming Home (hudební videoklip)
2014 Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? (hudební videoklip)
Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow (hudební videoklip)
Rita Ora - I Will Never Let You Down (hudební videoklip)
2013 K Koke feat. Rita Ora: Lay Down Your Weapons (hudební videoklip)
Rita Ora ft. Cara Delevingne: Facemelt (hudební videoklip)
Snoop Lion feat. Rita Ora - Torn Apart (hudební videoklip)
2012 Rita Ora feat. Tinie Tempah: R.I.P. (hudební videoklip)
Rita Ora: How We Do (Party) (hudební videoklip)
Rita Ora: Radioactive (hudební videoklip)
Rita Ora: Shine Ya Light (hudební videoklip)
2011 DJ Fresh feat. Rita Ora - Hot Right Now (hudební videoklip)
2010 Drake: Over (hudební videoklip)
2009 Jay-Z feat. Mr Hudson: Young Forever (hudební videoklip)
2008 Craig David feat. Tinchy Stryder: Where's Your Love (hudební videoklip)

Koncert

2018 ProSieben IN CONCERT: Rita Ora (koncert)

Host

TV pořady

2020 Best of BBC Radio 1's Big Weekend 2020 (TV pořad)
Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
MTV EMA 2020 (TV pořad)
The Masked Singer UK (TV pořad)
2018 2018 American Music Awards (TV pořad)
2018 MTV Video Music Awards (TV pořad)
ECHO 2018 - Der deutsche Musikpreis (TV pořad)
The Victoria's Secret Fashion Show (TV pořad)
2017 2017 MTV Europe Music Awards (TV pořad) - mod.
Boy Band (TV pořad) - mod.
Sounds Like Friday Night (TV pořad)
Teen Choice Awards 2017 (TV pořad)
The BRIT Awards 2017 (TV pořad)
2016 2016 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2015 2015 Billboard Music Awards (TV pořad)
2015 MTV Video Music Awards (TV pořad)
Bitva playbacků (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2015 (TV pořad)
The 87th Annual Academy Awards (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
The John Bishop Show (TV pořad)
2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 MTV Movie Awards Pre-Show (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
Summertime Ball 2014 (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Chasing the Saturdays (TV pořad)
MTV Hoods / Moje čtvrť... (TV pořad)
Sweat the Small Stuff (TV pořad)
2012 2012 MTV Video Music Awards (TV pořad)
MTV Europe Music Awards 2012 (TV pořad)
RuPaul's Drag Race All Stars (TV pořad)
Sunday Brunch (TV pořad)
The Voice UK (TV pořad)
2007 The Graham Norton Show (TV pořad)
2005 X Factor, The (TV pořad)
2004 The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2018 Rita Ora feat. Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX - Girls (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce