foto

Diviš Marek

  • nar. 21.4.1964 (54 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeden z našich nejuznávanějších kameramanů své generace (nar. 1964). FAMU absolvoval filmem Akáty bílé. Je nositelem Českého lva za nejlepší kameru za film Štěstí a nominaci na tuto cenu má za film ...a bude hůř.

Bio Art Production

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Akvabely
Hastrman
Policejní historky
Prokopat se ven
2017 Bába z ledu
2014 Jak jsme hráli čáru
Na druhý pohled (TV film)
2012 Čtyři slunce
2010 Bludičky (TV film)
Circus Fantasticus
Odcházení (divadelní záznam)
2009 Hrubeš a Mareš Reloaded
Jarmareční bouda
Klub osamělých srdcí (TV film)
Stínu neutečeš
Zemský ráj to napohled
2008 Kuličky
2007 ...a bude hůř
Venkovský učitel
2005 Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
Štěstí
2004 Vizije Evrope
2003 Městečko
Nuda v Brně
Sentiment
2001 Cesta do Benátek
Divoké včely
Explicitní důkaz
1998 Když kočky nejsou doma... (studentský film)
Mrtvej brouk
1997 Akáty bílé (studentský film)

TV seriály

2014 Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (S02E03)
2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Muž, kterého chtějí (S01E06)

Dokumentární

2018 DRAK, kterého netřeba se bát (TV seriál)
Velká jízda (E04)
Herec a loutka (E03)
Chvála hry (E02)
další epizody (4)
2017 Husa na provázku (TV seriál)
Divadlo jako hnutí (E10)
Svlékání z kůže (E09)
Provázek v říši divů (E08)
další epizody (10)
Nechte zpívat Mišíka
2016 Legenda Studio Ypsilon (TV seriál)
Nově v pohybu (E09)
Další nové cesty (E08)
V několika rovinách a různých časech (E07)
další epizody (9)
Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
2015 Takovej barevnej vocas letící komety
2014 Česká divadelní režie: Miroslav Krobot (TV film)
2013 Zuzana Michnová - Jsem slavná tak akorát
2012 Gen D (TV film)
Voskovec & Werich, paralelní osudy (TV film)
2008 Příběhy slavných (TV seriál)
Bouše, Bendl, Cvach a další (S09E09)
2007 Osudy hvězd - Hanuš Bor (TV film)
2006 Blázen jsem ve své vsi (TV film)
Česká divadelní režie: Ladislav Smoček (TV film)
2005 Tři strážníci (TV film)
Činoherák o.p.s
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
Je samo tělo tvé a kolem zem (S03E12)
2001 Příběhy slavných (TV seriál)
Jak jsem se zbláznil (S02E02)
1993 Bělocvětov (studentský film)

TV pořady

2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace