Reklama

Reklama

David Baldacci

David Baldacci

nar. 05.08.1960 (63 let)
Richmond, Virginia, USA

Biografie

David Baldacci získal bakalářský titul v oboru politologie na Virginia Commonwealth University a následně vystudoval práva na University Virginia School of Law. Pracoval devět let jako advokát ve Washingtonu DC. Již od mládí psal povídky, ale bez velkého úspěchu.

Prorazil svým prvním románem „Absolutní moc“, který byl následně zfilmován Clintem Eastwoodem (1997), který si zahrál hlavní roli spolu s Genem Hackmanem a Edem Harrisem. Podle jeho dalšího románu natočila režisérka Darnell Martin rodinný film Wish You Well (2013) s Ellen Burstyn a Joshem Lucasem. V roce 2017 vznikl v produkci Hallmark Channel televizní film Vánoční expres (režie Ron Oliver) s Dermotem Mulroneyem, Kimberly Williams-Paisley a Danny Gloverem. Spisovatel byl rovněž konzultantem seriálu stanice TNT King a Maxwellová, který vznikl podle jeho románové série v roce 2013 v hlavních rolích s herci Jonem Tenneym a Rebeccou Romijn.

David napsal přes 30 románů, z nichž každý se stal mezinárodním bestsellerem. Jeho díla byla přeložena do více než 45 jazyků a prodávají se ve více než osmdesáti zemích. Po celém světě bylo vydáno 110 milionů výtisků. Je také známým filantropem. Spolu se ženou Michelle založil nadaci Wish You Well, která podporuje gramotnost tím, že financuje a propaguje vzdělávací programy.

zdeněk "curil" bořil

Spisovatel

Filmy
2017

Vánoční expres (TV film) - kniha

2013

Wish You Well - kniha

1997

Absolutní moc - kniha

Seriály
2013

King a Maxwellová - kniha

Herec

Dokumentární
2010

Amerika: Příběh o Spojených státech (seriál)

Producent

Filmy
2013

Wish You Well

Reklama

Reklama