foto

Saara Cantell

  • nar. 27.4.1968 (51 let)

Biografie

Saara Cantellová (1968) je finská scenáristka a režisérka. Získala doktorát z umění na univerzitě Alavara Aalta v Helsinkách. V rámci své bohaté filmografie realizovala krátké filmy, TV seriály i celovečerní hrané snímky, z nichž jmenujme oceňovaný dětský film Unna a Nook (Unna ja Nook, 2006), dramata Tlukot srdce (Kohtaamisia, 2009) a Pod hvězdami (Tähtitaivas talon yllä, 2012) či komedii Jen ti dva (Ainoat oikeat, 2013). Za svoji tvorbu získala režisérka prestižní státní ocenění.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Tulen morsian
2012 Hvězdy nad hlavou
2009 Kohtaamisia
2005 Mahdollisuus
Tiistai, päivävuoro
2003 Potretti
2002 Jätkien ilta
2001 Hetki jolloin
2000 Paha kakku
1997 Peilikirkas päivä
1995 Sirpalesatu (studentský film)
1993 Todellinen magia (studentský film)
Veera Vee ja peto (TV film)
1992 Hänestä ja heistä (studentský film)
1990 Häälaulu (studentský film)

TV seriály

2000 Mustan kissan kuja (TV seriál)

Dokumentární

2007 Ikiomaksi

Střihačská filmografie

Filmy

2005 Mahdollisuus
Tiistai, päivävuoro
2003 Potretti
2002 Jätkien ilta
2001 Hetki jolloin
1995 Sirpalesatu (studentský film)
1992 Hänestä ja heistä (studentský film)
1990 Häälaulu (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

1990 Aikansa edellä (studentský film)

Producentská filmografie

Filmy

2000 Paha kakku

Host

TV pořady

2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
2015 Jussi Gaala 2015 (TV pořad)
2011 Tuomas Enbuske - Sivistyksen käsikirja (TV pořad)
2009 Puoli seitsemän (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)
RåFilm (TV pořad)
1998 Uutisvuoto (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky