foto

Oscar Wilde

  • nar. 16.10.1854
    Dublin, Irsko
  • zem. 30.11.1900 (46 let)
    Paříž, Francie

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2020 The Canterville Ghost - kniha
2016 Le fantôme de Canterville - kniha
2010 Obraz Doriana Graye (divadelní záznam) - kniha
Three Shadows - kniha
2009 Dorian Gray - kniha
2007 Dítě hvězdy (TV film) - kniha
2005 Obraz Doriana Graye - kniha
2003 The Selfish Giant - kniha
2001 Prázdniny s duchem (TV film) - kniha
1997 Das Gespenst von Confettiville (TV film) - kniha
The Canterville Ghost (TV film) - kniha
1991 Infantkine narodeniny (TV film) - povídka
1990 Canterville Ghost, The - kniha
1989 Strašidlo cantervillské (TV film) - kniha
1988 Portrét Doriana Graya (TV film) - kniha
1986 Strašidlo Cantervillské (TV film) - kniha
1985 Canterville Ghost, The (TV film) - kniha
1984 Bezvýznamná žena (TV film) - kniha
Zločin Arthura Savilla (TV film) - kniha
1983 Pohádka o hvězdném chlapci (TV film) - kniha
Sins of Dorian Gray, The (TV film) - kniha
1977 Portrait de Dorian Gray, Le - kniha
1976 The Picture of Dorian Gray (TV film) - kniha
1975 Canterville Ghost, The (TV film) - kniha
Co jsem princi neřekla - povídka
1973 The Picture of Dorian Gray (TV film) - kniha
1971 Selfish Giant, The - kniha
1970 Dorian Gray - kniha
Kentervilskoje prividěnije - kniha
1969 Portrét Doriana Graya (TV film) - kniha
1967 Bezvýznamná žena (TV film) - kniha
Slavík a růže - povídka
Teatterituokio: Firenzeläinen tragedia (TV film) - povídka
Zločin lorda Savila (TV film) - povídka
1966 Canterville Ghost, The (TV film) - kniha
1962 Kentervilski duh (TV film) - kniha
1960 Das Gespenst von Canterville (TV film) - kniha
Lord Arthur Savile's Crime (TV film) - kniha
1957 Zvjozdnyj malčik - kniha
1945 The Picture of Dorian Gray - kniha
1944 The Canterville Ghost - kniha
1943 Flesh and Fantasy - kniha
1920 Jóslat - kniha
1917 Das Bildnis des Dorian Gray - kniha
1916 The Picture of Dorian Gray - kniha
1915 Portret Doriana Greja - kniha
1913 The Picture of Dorian Gray - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 El fantasma de Canterville (TV film) - divadelní hra
2015 The Importance of Being Earnest (divadelní záznam) - divadelní hra
2013 Salomé - divadelní hra
2011 The Importance of Being Earnest - divadelní hra
2004 Vějíř lady Windermerové - divadelní hra
2002 Jak je důležité míti Filipa - divadelní hra
2001 Ideální manžel (TV film) - divadelní hra
1999 Ideální manžel - divadelní hra
1998 Ideal Husband, An - divadelní hra
1997 Salomé (divadelní záznam) - divadelní hra
1992 Importance of Being Earnest, The - divadelní hra
1988 Oscar Wilde: Salome (TV film) - divadelní hra
1986 Ein idealer Gatte (divadelní záznam) - divadelní hra
The Importance of Being Earnest (TV film) - divadelní hra
1985 Ideálny manžel (TV film) - divadelní hra
Importance of Being Earnest, The (TV film) - divadelní hra
1980 Idealnyj muž - divadelní hra
1979 Jak je důležité míti Filipa (TV film) - divadelní hra
1978 Lady Windermeres Fächer (TV film) - divadelní hra
1974 Importance of Being Earnest, The (TV film) - divadelní hra
1973 Ein idealer Gatte (TV film) - divadelní hra
1972 Lady Windermere's Fan (TV film) - divadelní hra
1970 Mein Freund Bunbury (divadelní záznam) - divadelní hra
1969 Eine Frau ohne Bedeutung (TV film) - divadelní hra
Ideal Husband, An (TV film) - divadelní hra
1966 Idealer Gatte, Ein (TV film) - divadelní hra
1965 Das Gespenst von Canterville (TV film) - divadelní hra
Idealer Gatte, Ein (TV film) - divadelní hra
1962 Ein idealer Gatte (TV film) - divadelní hra
Ihanneaviomies (TV film) - původní scénář
1961 Éventail de Lady Windermere, L´ - divadelní hra
1952 Jak je důležité míti Filipa - divadelní hra
1950 Al compás de tu mentira - divadelní hra
1949 The Fan - divadelní hra
1948 Historia de una mala mujer - divadelní hra
1947 Ideální manžel - divadelní hra
Un marido ideal - divadelní hra
1945 Una mujer sin importancia - divadelní hra
1944 Abanico de Lady Windermere, El - divadelní hra
1937 Femme sans importance, Une - divadelní hra
1936 Eine Frau ohne Bedeutung - divadelní hra
1935 Idealer Gatte, Ein - divadelní hra
Lady Windermeres Fächer - divadelní hra
1933 Touchons du bois - divadelní hra
1925 Vějíř lady Windermerové - divadelní hra
1923 Salome - divadelní hra
1921 Villa Destin - divadelní hra
1920 A Modern Salome - divadelní hra
1918 Az élet királya - divadelní hra
1916 Lady Windermere's Fan - divadelní hra
1908 Salome - divadelní hra

Fanoušci tvůrce