foto

Silvie Dymáková

  • nar. 1982
    Hradec Králové, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Držitelka Českého lva a ceny Femina Grande za dokument Šmejdi. Silvie Dymáková se narodila v roce 1982 a už od svých 17 let spolupracuje s českými televizemi. Prošla profesemi redaktora, střihače a režiséra. Dlouhá léta spolupracovala s TV Prima, kde skrze svou produkční společnost zajišťovala dodávání reportáží do celostátního zpravodajství a do pořadu Prima Svět. Na stejné stanici se podílela se na publicistickém pořadu Soukromá dramata, kde se zaměřovala hlavně na sociální problematiku.

V roce 2011 Silvie Dymáková režírovala sportovně-sociální dokument Tour de Labe handicap, tento snímek odvysílala Česká televize. O rok později vznikl její zatím největší film Šmejdi, který mapuje problematiku předváděcích akcí. Za tento počin dostala mnoho ocenění, z nichž to nejcennější je právě Český lev. V současnosti Silvie hájí barvy České televize, kde se režijně podílí na vzniku pořadu Gejzír. A protože ráda vypráví příběhy, založila vlastní nezávislý internetový projekt Příběhy lidí. Na adrese www.pribehylidi.cz zveřejňuje rozhovory, ze kterých je cítit člověčina a které přináší velmi často šokující svědectví a zpovědi, které si jinde nepřečtete.

ČSFD.cz

Režijní filmografie

Dokumentární

2013 Šmejdi
2011 Tour de Labe Handicap

TV pořady

2014 Gejzír (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2013 Šmejdi

Producentská filmografie

Dokumentární

2013 Šmejdi

Herecká filmografie

Dokumentární

2014 Fenomén Šmejdi (TV film)

TV pořady

2016 Kvůli čeho? (TV pořad)
2014 Český lev 2013 (TV pořad)
2012 Peklo na talíři (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
Soukromá dramata (TV pořad)
1997 Zprávy TV Prima (TV pořad)
1995 Prima SVĚT (TV pořad)
1987 Objektiv (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace