foto

Šimon Šafránek

  • nar. 20.9.1977 (42 let)
    Praha, Československo

Biografie

Filmař, spisovatel a novinář. V nultých letech se věnoval především videoklipům pro české (Tata Bojs, Sunshine, The Prostitutes, Moimir Papalescu And The Nihilists) i zahraniční (Pelussje, Hangmás, The Fullbliss) projekty. Pro Českou televizi natočil hudební sérii Kombo, i koncertní záznamy vystoupení J.A.R. nebo Tomáše Kluse.

Věnuje se i hudebním dokumentům: v roce 2004 dokončil snímek o fanoušcích Nicka Cavea The Myth, v roce 2016 vytvořil dokument o revivalových kapelách Země revivalů. V roce 2018 debutuje celovečerním dokumentem King Skate. Napsal román Fleischerei 36 (2008) a novelu 23 (2005). Články a rozhovory především s filmovou tematikou přispívá do českých novin a časopisů. Působí též v DJ uskupení The Fakes.

(Aerofilms)

Režijní filmografie

Dokumentární

2020 Meky
2019 Monkey Business v ostravském Brickhousu (koncert)
2018 J.A.R. - Eskalace dobra (koncert)
King Skate
Tomáš Klus - RecyKlus Tour (koncert)
2016 Země revivalů (TV film)
2015 Ludmila Peterková - první dáma českého klarinetu (koncert)
2013 Queer (TV seriál)
Ich bin queer Berliner (S01E06)
2005 Czechtekk Love
2003 Myth, The

TV pořady

2020 Apollo 2019 (TV pořad)
2019 Apollo 2018 (TV pořad)
2018 Apollo 2017 (TV pořad)
2017 Apollo 2016 (TV pořad)
2016 Apollo 2015 (TV pořad)
2015 Apollo 2014 (TV pořad)
Kombo (TV pořad)
2014 Apollo 2013 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Tata Bojs - Homo Demo (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Meky
2018 King Skate
2005 Czechtekk Love
2003 Myth, The

Herecká filmografie

Dokumentární

2005 Czechtekk Love

Host

TV pořady

2019 26. Český lev (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2018 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky