foto

Jamil Walker Smith

  • nar. 20.8.1982 (36 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Jamil Walker Smith se narodil 20. srpna roku 1982 v New York City. Kromě divadla se dal i na filmovou tvorbu ale známější je spíš ze seriálového světa. Na Nickelodeonu propůjčil svůj hlas Geraldovi ze seriálu ARNOLDOVY PATÁLIE. Objevil se také v seriálech jako LOVCI DUCHŮ, SBĚRATELÉ KOSTÍ, ODLOŽENÉ PŘÍPADY, MÉDIUM, AKTA X a další. Nejvíce ho ale proslavila role z roku 2009 až 2011. To se objevil v Světově známém seriálu HVĚZDNÁ BRÁNA: HLUBOKÝ VESMÍR, kde hrál výbušného seržanta Ronalda Greena. Ale nakonec se ukáže, že má i dobrou duši. Po zrušení seriálu v roce 2011 se moc v televizi neukazuje. Ve stejném roce hraje v Americkém válečném dramatu, který u nás snad zatím nikdo nezná MAKE A MOVIE LIKE SPIKE.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2017 Arnoldovy patálie v džungli (TV film)
Getaway Girls
2011 Make a Movie Like Spike
2010 Quit
2005 Halfway Decent
2002 Arnoldovy patálie

TV seriály

2016 Code Black (TV seriál)
Corporeal Form (S02E03)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Hozená rukavice (S02E20)
Blokáda (S02E19)
Epilog (S02E18)
další epizody (10)
2010 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Oživení (S02E10)
Návštěva (S02E09)
Pomsta (S02E08)
další epizody (20)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Spravedlnost (S01E10)
Život (S01E09)
Čas (S01E08)
další epizody (10)
SGU Stargate Universe Kino (TV seriál)
2008 Sběratelé kostí (TV seriál)
Konec hvězdy (S03E11)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Obecná odpovědnost (S05E08)
2005 Lovci duchů (TV seriál)
Pilot (S01E01)
Médium (TV seriál)
Slepá justice (TV seriál)
2002 Philly (TV seriál)
Mojo Rising (E22)
2001 The Bernie Mac Show (TV seriál)
2000 Girlfriends (TV seriál)
1997 413 Hope St. (TV seriál)
1996 Arnoldovy patálie (TV seriál)
Arnold's Valentine (S01E20)
Magic Show/24 Hours to Live (S01E19)
False Alarm/World Records (S01E18)
další epizody (20)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Waynehead (TV seriál)
1995 Whole New Ballgame, A (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Čerstvé kosti (S02E15)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
The Sinbad Show (TV seriál)
1992 Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
1977 ABC Weekend Specials (TV seriál)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace