foto

Petr Kolečko

  • nar. 28.3.1984 (34 let)
    Broumov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (7)

  • Most! (TV seriál) (2018)

    - Herecké obsazení se drželo do poslední chvíle v co největší tajnosti. Prvním potvrzeným hercem se stal Martin Hofmann, kterého půlrok před první klapkou Mostu ve videorozhovoru pro iDnes.cz „propálil“ scénárista Petr Kolečko, když uvedl, že hlavní roli dostal herec, jenž v předchozím seriálu Trpaslík (od r. 2016) nad očekávání zazářil. Moderátorce již pak nedalo příliš práce vyslovit jméno Martina Hofmanna a Kolečko potvrdil. (Šéfik)

  • Most! (TV seriál) (2018)

    - Po seriálech Okresní Přebor (od r. 2010), Čtvrtá hvězda (od r. 2014) a Trpaslík (od r. 2016), pohádkovém TV filmu Kdyby byly ryby (2014) a filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012) je Most již šestou spoluprací Jana Prušinovského a Petra Kolečka. Jan Prušinovský ale poprvé nepomáhál Kolečkovi se scénářem a seriál pouze režíroval. (Šéfik)

  • Trpaslík (TV seriál) (2016)

    - První verzi scénáře napsali Jan Prušinovský a Petr Kolečko krátce po dotočení seriálu Okresní přebor (od r. 2010) a tehdejší koncept počítal s tím, že všichni dospělí se promění v děti. Až při psaní druhé verze scénáře, již těsně před realizací v České televizi, vznikla současná podoba Trpaslíka. (Šéfik)

  • Trpaslík (TV seriál) (2016)

    - Trpaslík byl původně napsán pro TV Nova, ale po průtazích Novy ohledně nasazení Okresního přeboru (od r. 2010) do vysílání oba tvůrci, Jan Prušinovský a Petr Kolečko, chtěli Trpaslíka realizovat raději v České televizi. Ta jim po velkém divackém ohlasu seriálu Čtvrtá hvězda (od r. 2014), rovněž vycházející z per Prušinovského a Kolečka, vyšla vstříc a Trpaslíka od TV Nova vykoupila. (Šéfik)

  • Vyšehrad (TV seriál) (2016)

    - Scénárista seriálu Petr Kolečko si zahrál v epizodě Zápisné (2016) roli číšníka. (Bigrambo)

  • Vyšehrad (TV seriál) (2016)

    - S druhým scenáristou Petrem Kolečkem se původně vůbec nepočítalo. Kolečko, jenž se fotbalovému tématu s oblibou věnuje, např. spolupracoval na scénáři k seriálu Okresní přebor (od r. 2010) či napsal scénář k TV filmu Zrádce z cyklu Nevinné lži (od r. 2013) byl ale po zhlédnutí prvního dílu Vyšehradu tak nadšený, že osobně vyhledal scenáristu Tomáše Vávru a nabídl mu spolupráci. Na dalších dílech již oba scenáristé pracovali společně. (Šéfik)

  • Čtvrtá hvězda (TV seriál) (2014)

    - V seriálu se objeví i tandem scenáristů seriálu Prušinovský a Kolečko. Ve 12. epizodě s názvem "13 sirotků" si zahráli naštvané tenisty čekající na kurt. (Šéfik)

Scenáristická filmografie

Filmy

2020 Nagano - zrození hrdinů
2019 Přes prsty
2017 Bajkeři
2016 Masaryk
2015 Padesátka
Správnej dres (TV film)
2014 Zakázané uvolnění - scénář, divadelní hra
2012 Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka

TV seriály

2018 Most! (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Přijela pouť (TV seriál)
Trest (E10)
Marináda (E09)
Loučení (E08)
další epizody (10)
2017 Lajna (TV seriál)
Bůh (S01E08)
Kladno (S01E07)
Krize (S01E06)
další epizody (8)
Trpaslík (TV seriál)
Sobota (E06)
Pátek (E05)
Čtvrtek (E04)
další epizody (5)
Vyšehrad (TV seriál)
Zápas (E10)
Zázemí (E09)
Beďar (E08)
další epizody (6)
2016 Trpaslík (TV seriál)
Pondělí (E01)
Vyšehrad (TV seriál)
Kabelka (E04)
Roman (E03)
Zápisné (E02)
Marta a Věra (TV seriál)
Knír (S02E08)
Tetování (S02E07)
Diktátor (S02E06)
další epizody (8)
2015 Vinaři (TV seriál)
Svatba (S02E16)
Úplněk (S02E15)
Loupež (S02E14)
další epizody (4)
2014 Marta a Věra (TV seriál)
Konkurz (S01E08)
Večírek (S01E07)
Vstřebávání (S01E06)
další epizody (6)
Vinaři (TV seriál)
Hody (S01E16)
Derby (S01E15)
Lovecká sezona (S01E14)
další epizody (16)
Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (12)
Nevinné lži (TV seriál)
Zrádce (S02E01)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (S01E02)
2012 Obchoďák (TV seriál)
Francouzská masáž (E15)
Líná lež (E07)
Lechtivá (E04)
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Inseminátor (E13)
Konvoj (E11)
Jaro (E10)
další epizody (9)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Přes prsty

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Vyšehrad (TV seriál)
Zápisné (E02)
2014 Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)

TV pořady

2018 25. Český lev (TV pořad)
2017 24. Český lev (TV pořad)
2014 Konfrontace Petra Fischera (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Barbora Poláková - Generace (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(120)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace