foto

Adam Pålsson

  • nar. 25.3.1988 (32 let)
    Österhaninge, Stockholms län, Švédsko

Biografie

Celým jménem se jmenuje Adam Gustav Justus Pålsson. Narodil se 25. března 1988 a je to švédský herec a hudebník. Studoval v divadelní akademii ve Stokholmu v letech 2008-2011. Napsal a hrál svoji vlastní divadelní verzi Hamleta inspirovanou Williamem Shakespearem ve Stockholmském městském divadle 2010.
 
Začínal v seriálu VERA MED FLERA z roku 2003. Jeho první filmový počin je z téhož roku 2003 ve filmu ZLO MEZI NÁMI. Větší roli si zahrál ve filmu z roku 2005 BUSS TILL ITALIEN a v roce 2010 hrál ve filmu NEBE TAK NEVINNĚ MODRÉ, kde ztvárnil Mickeho kamaráda Martina (Bill Skarsgård). Hrál v několika televizních seriálech a spotech známých především ve Švédsku.  
 
V současné době působí především v The Royal Dramatic Theatre, což je švédské národní divadlo zaměřené na „mluvené drama“. Adam působí také jako zpěvák v popové kapele ÅR&DAR.

Veronika "Nifgai" Kubešová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Pelle Svanslös
2019 Barn
2018 Můj vlastní měsíc
2015 Arne Dahl: Dödsmässa (TV film)
Gerila
I nöd eller lust
2013 LasseMajas detektivbyrå - Von Broms hemlighet
2010 Za modrým nebem
2009 Så olika
2007 Jedno oko rudé
2005 Buss till Italien
2004 Trable na druhou
2003 Zlo mezi námi

TV seriály

2020 Avenue 5 (TV seriál)
He's Only There to Stop His Skeleton from Falling Over (E05)
Wait a Minute, Then Who Was That on the Ladder? (E04)
I'm a Hand Model (E03)
další epizody (5)
2019 Dříve než zemřeme (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
další epizody (8)
2018 Dirigenten (TV seriál)
Todellinen kapellimestari (E08)
Vyyhti purkautuu (E07)
Kaupat (E06)
další epizody (8)
Most (TV seriál)
Epizoda 2 (S04E02)
2017 Dříve než zemřeme (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
další epizody (10)
2015 Life in Squares (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Most (TV seriál)
Epizoda 10 (S03E10)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (6)
2012 Nikdy neotírej slzy bez rukavic (TV seriál)
Döden (E03)
Sjukdomen (E02)
Kärleken (E01)
2010 Solsidan (TV seriál)
2003 Vera med flera (TV seriál)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky