Reklama

Reklama

pes Rhett Butler

pes Rhett Butler

nar. 1997

zem. 2011
neznámo kde

Biografie

Rhett Butler byl psí herec-čistokrevný německý ovčák „zaměstnaný“ v Animal Action. Pochází ze Steiermarku. Jméno dostal podle postavy z knihy a filmu Jih proti Severu. Už jako štěně hrál v roce 1997 ve filmu Komisař Rex, mladá léta. Cvičila ho Teresa Ann Miller se spoustou jejích kolegů a Butler potřeboval k výcviku pouhých šest týdnů.

V roce 2000 dostal roli v seriálu Komisař Rex (od šesté série díl č. 68), kde zastoupil svého kolegu Reginlada von Ravenhorsta. Jeho role hlavního hrdiny psa Rexe ho proslavila po celém světě. Na tuto roli byl zvyklý z už zmiňovaného filmu Komisař Rex, mladá léta. Natáčení seriálu si velmi užíval, jedním z důvodů byly i housky se salámem, které se v příběhu často objevovaly. Bohužel je musel často vracet, jelikož neprospívaly jeho zdraví. Při natáčení se vůbec nestresoval, byl zcela klidný, a po konci natáčení si rád hrál a rozmazloval se.

S natáčením přestal v roce 2003. Při italském natáčení Návratu komisaře ho zastoupili čtyři němečtí ovčáci Alex, Henry, Nick a Achi. Od svého předcházejícího kolegy se lišil svým zbarvením, byl více bílý, zato Reginlad von Ravenhorst byl více rezavý. Barvu očí měl Butler jantarovou. Bydlel se svou cvičitelkou Teresou Ann Miller ve Vídni a v Los Angeles. Zemřel ve vysokém psím věku ve 14 letech v roce 2011.

mar48

Herec

Reklama

Reklama