foto

Henrik Ibsen

  • nar. 20.3.1828
    Skien, Telemark, Bratsberg amt, Švédsko-norská unie
  • zem. 23.5.1906 (78 let)
    Kristiania, Norsko

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 A Doll's House - divadelní hra
2016 Hedda Gabler - divadelní hra
2015 Dcera - divadelní hra
2014 Ashbah - divadelní hra
2013 A Master Builder - divadelní hra
2009 The Frost (La escarcha) - divadelní hra
2008 Dollhouse - divadelní hra
2007 Gespenster (TV film) - divadelní hra
2006 Peer Gynt (TV film) - divadelní hra
2005 Nepřítel lidu - divadelní hra
2001 Rosmersholm (TV film) - divadelní hra
Rosmersholm (TV film) - divadelní hra
1992 A Doll's House (TV film) - divadelní hra
1988 Peer Gynt (TV film) - divadelní hra
1987 Ghosts (TV film) - divadelní hra
1986 Nóra (TV film) - divadelní hra
1984 Staviteľ Solness (TV film) - divadelní hra
1981 Peer Gynt (TV film) - divadelní hra
1980 Hedda Gabler (TV film) - divadelní hra
1979 Per Gjunt - divadelní hra
1978 Nepřítel lidu - divadelní hra
1974 Rosmersholm (TV film) - divadelní hra
Villisorsa (TV film) - divadelní hra
1973 Hedda Gabler (TV film) - divadelní hra
Nora - divadelní hra
Nora - divadelní hra
1972 Divá kačka (TV film) - divadelní hra
Opory společnosti (TV film) - divadelní hra
Peer Gynt (TV film) - divadelní hra
1971 Peer Gynt (TV film) - divadelní hra
1969 Hedda Gablerová (TV film) - divadelní hra
1968 Nukkekoti (TV film) - divadelní hra
1966 Baumeister Solness (TV film) - divadelní hra
Stützen der Gesellschaft (TV film) - divadelní hra
1964 John Gabriel Borkman (TV film) - divadelní hra
1959 A Doll's House (TV film) - divadelní hra
1954 Maison de poupée (TV film) - divadelní hra
1943 Casa de muñecas - divadelní hra
1941 Peer Gynt - divadelní hra
1934 Peer Gynt - divadelní hra
1922 Doll's House, A - divadelní hra
1919 Peer Gynt - divadelní hra
1918 A Doll's House - divadelní hra
1917 Doll's House, A - divadelní hra
1916 Pillars of Society - divadelní hra
1915 Peer Gynt - divadelní hra

Divadelní záznam

2016 National Theatre Live: Hedda Gabler (divadelní záznam) - divadelní hra
2011 Nora oder Ein Puppenhaus (divadelní záznam) - divadelní hra
2003 Nora (divadelní záznam) - divadelní hra
1991 Peer Gynt (divadelní záznam) - divadelní hra
1983 Pani z mora (divadelní záznam) - divadelní hra
1980 Halvard Solness (divadelní záznam)
1977 Ein Volksfeind (divadelní záznam) - divadelní hra
John Gabriel Borkman (divadelní záznam) - divadelní hra
1974 Hedda Gabler (divadelní záznam) - divadelní hra
1964 Ein Volksfeind (divadelní záznam) - divadelní hra
1962 Stützen der Gesellschaft (divadelní záznam) - divadelní hra

Spisovatelská filmografie

Filmy

2016 Hedda (TV film) - kniha
1978 Un ennemi du peuple (TV film) - kniha
1976 Baumeister Solness (TV film) - kniha
1964 Nápadníci trůnu (TV film) - kniha

Divadelní záznam

2000 Heda Gablerová (divadelní záznam) - kniha

Fanoušci tvůrce