foto

Charlie Brooker

  • nar. 3.3.1971 (48 let)
    Reading, Berkshire, Anglie, Velká Británie

Biografie

Charlton Brooker je britská mediální osobnost. Narodil se roku 1971 v Readingu a vyrůstal v jednom malém městě Jižního Oxfordshiru. Již během svých studií přispíval příběhy a kresbami do komiksů. Studium na vysoké škole Charlie nedokončil, když jeho úmyslem byla bakalářská práce na téma videoher. Dle slov Charlieho však na to westminsterská katedra mediálních studií v té době (začátek 90. let) ještě nebyla připravena. V současnosti žije v Londýně spolu se svojí manželkou Konnie Huq a jednoročním synem Coveym. Několik let přispíval do magazínu PC Zone, přes deset let psal i pro Guardian Guide, čehož sice roku 2010 zanechal, ale pro Guardian i nadále příležitostně píše. V roce 2009 byl v UK zvolen „Sloupkařem roku". Charlie byl aktivní a populární i na internetu. Jeho stránky TVGoHome byly satirou na tištěné televizní programy a v roce 2001 dle nich vznikl i stejnojmenný televizní pořad.

Svým materiálem přispíval do televizních pořadů The 11 O'Clock Show, Brass Eye Special nebo Spoons (2005). Brooker v roce 2000 založil spolu s několika lidmi z Channel 4 producentskou společnost Zeppotron. Pod touto značkou produkoval řadu pořadů pro BBC a Channel 4. U BBC jmenujme například jeho série SCREENWIPE (2006), NEWSWIPE (2009), speciál GAMESWIPE (2009), WEEKLY WIPE (2013) a HOW TV RUINED YOUR LIFE (2011).

Pro Channel 4 pak produkoval a napsal scénář k sériím NATHAN BARLEY (2004), DEAD SET (2008) a BLACK MIRROR (2011). Spolu s Mitchellem, Carrem a Laverne uvádí na Channel 4 pořad 10 O'CLOCK LIVE (2011). Pro televizi Sky napsal parodickou mini-sérii PRO STRACH NADĚLÁNO (2012). Charlton Brooker je držitelem několika ocenění, včetně ceny British Comedy Awards pro nejvtipnější osobnost roku 2012.

Steve "Splasher" Splasher

Scenáristická filmografie

Filmy

2018 Black Mirror: Bandersnatch
2016 Charlie Brooker’s 2016 Wipe (TV film)
Cunk On Shakespeare (TV film)
Cunk on Christmas (TV film)
2015 Charlie Brooker's 2015 Wipe (TV film)
2011 10 O'Clock Live

TV seriály

2019 Černé zrcadlo (TV seriál)
Rachel, Jack and Ashley too (S05E03)
Smithereens (S05E02)
Striking Vipers (S05E01)
2018 Cunk on Britain (TV seriál)
2017 Černé zrcadlo (TV seriál)
Black Museum (S04E06)
Metalhead (S04E05)
Hang the DJ (S04E04)
další epizody (6)
2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Hated in the Nation (S03E06)
Men Against Fire (S03E05)
San Junipero (S03E04)
další epizody (6)
2014 Černé zrcadlo (TV seriál)
White Christmas (S02E04)
2013 Černé zrcadlo (TV seriál)
Medvídek Waldo (S02E03)
Lovná zvěř (S02E02)
Přijdu hned (S02E01)
2012 Pro strach naděláno (TV seriál)
2011 Černé zrcadlo (TV seriál)
Patnáct milionů meritů (S01E02)
Národní hymna (S01E01)
2009 Newswipe (TV seriál)
You Have Been Watching (TV seriál)
2008 Dead Set (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
2007 Rush Hour (TV seriál)
2005 Cvoci (TV seriál)
2004 Nathan Barley (TV seriál)
2001 TV Go Home (TV seriál)
1998 11 O'Clock Show, The (TV seriál)
1997 Brass Eye (TV seriál)

Dokumentární

2013 How Video Games Changed the World (TV film)
2011 How TV Ruined Your Life (TV seriál)

TV pořady

2015 Charlie Brooker's Election Wipe (TV pořad)
2014 Charlie Brooker's 2014 Wipe (TV pořad)
2013 Charlie Brooker's Weekly Wipe (TV pořad)
2011 2011 Wipe (TV pořad)
2010 2010 Wipe (TV pořad)
2009 Gameswipe (TV pořad)
2006 Screenwipe (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Charlie Brooker’s 2016 Wipe (TV film)
2015 Charlie Brooker's 2015 Wipe (TV film)

TV seriály

2009 Newswipe (TV seriál)
You Have Been Watching (TV seriál)

Dokumentární

2014 50 Years of BBC2 Comedy (TV film)
2013 How Video Games Changed the World (TV film)
2011 How TV Ruined Your Life (TV seriál)
Night with the Stars, A (TV film)

Tvůrcovská filmografie

TV seriály

2019 Černé zrcadlo (TV seriál)
Rachel, Jack and Ashley too (S05E03)
Smithereens (S05E02)
Striking Vipers (S05E01)
2017 Černé zrcadlo (TV seriál)
Black Museum (S04E06)
Metalhead (S04E05)
Hang the DJ (S04E04)
další epizody (6)
2016 Černé zrcadlo (TV seriál)
Hated in the Nation (S03E06)
Men Against Fire (S03E05)
San Junipero (S03E04)
další epizody (6)
2014 Černé zrcadlo (TV seriál)
White Christmas (S02E04)
2013 Černé zrcadlo (TV seriál)
Medvídek Waldo (S02E03)
Lovná zvěř (S02E02)
Přijdu hned (S02E01)
2011 Černé zrcadlo (TV seriál)
Celá tvá minulost (S01E03)
Patnáct milionů meritů (S01E02)
Národní hymna (S01E01)

Producentská filmografie

TV seriály

2017 Černé zrcadlo (TV seriál)
Black Museum (S04E06)
Metalhead (S04E05)
Hang the DJ (S04E04)
další epizody (6)

Host

TV pořady

2017 69. Emmy Awards (TV pořad)
2015 Charlie Brooker's Election Wipe (TV pořad)
2014 Charlie Brooker's 2014 Wipe (TV pořad)
2013 Charlie Brooker's Weekly Wipe (TV pořad)
2010 2010 Wipe (TV pořad)
2008 Only Connect (TV pořad)
2006 Screenwipe (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(67)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace