foto

Václav Tlapák

  • nar. 19.8.1980 (40 let)
    Strakonice, Československo

Biografie

Václav Tlapák se narodil 19.8.1980 ve Strakonicích. Vystudoval SVOŠ filmovou v Písku, obor Výtvarník animovaného filmu ukončil roku 2002. Od té doby je na volné noze, začínal u filmu jako runner, asistent režie, asistent kamery a ostřič. Později začal švenkovat a pracovat na pozici kameramana. Za filmy Pohádky pro EmuKozy léčí byl nominovaný na cenu Asociace českých kameramanů.

ČSFD.cz

Kameramanská filmografie

Filmy

2022 Teorie touhy
2021 Minuta věčnosti
2020 Bábovky
Jsme si o smrt blíž
2019 Léto s gentlemanem
Poslouchej
2018 Poprvé a naposled
Svědomí
2017 Domovoj
Kozy léčí (TV film)
2016 Pohádky pro Emu
2015 Lesapán (studentský film)
Život je život
2014 Zejtra napořád
2009 Duše
2006 Coming Soon

TV seriály

2019 Rapl (TV seriál)
Útulek doktora Knechta (S02E05)
2017 Mazalové (TV seriál)
Velká pohádková loupež (S02E12)
Čarodějnice s vedlejšími účinky (S02E11)
Strašidelný hrad (S02E10)
další epizody (12)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Byl lásky čas (S01E08)
Chromozom (S01E06)
Klukovina (S01E05)
další epizody (5)

Dokumentární

2019 Bluesman
2018 Na vlastní nohy (TV seriál)
Ostrov pokladů (E08)
Dokonalý svět (E07)
Pobřeží duchů (E06)
další epizody (8)
2013 Na vlastní nohy: Srí Lanka - Poslední sbohem (TV seriál)
2010 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Hedy Čechové (S06E02)
13. komnata Iva Niederleho (S05E36)
2009 Nic není relativní (studentský film)

TV pořady

2018 Zmlsané dějiny (TV pořad)

Hudební videoklipy

2020 Barbora Poláková: PoloVina (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce