Reklama

Reklama

Candide Thovex

Candide Thovex

nar. 22.05.1982 (41 let)
La Clusaz, Francie

Biografie

Candide Thovex je francouzský profesionální lyžař. Narodil se 22. 5. 1982 a již od útlého věku prokazoval své neobyčejné nadání pro jízdu na lyžích. Stejně jako mnoho dalších freestyle lyžařů začal svou kariéru jízdou v boulích. Když ale později jako první přeskočil „Chad’s Gap“ bylo všem jasné, že tento mladík se narodil pro jiné disciplíny. A opravdu. Mladičký Candide začal sbírat tituly: z U-rampy na X-Games, na freeridových mistrovstvích světa, v big airu a slopestylu na X-Games.

Candide se stal jedním z nejpopulárnějších lyžařů světa, a tak mohl od roku 2005 pořádat netradiční setkání nejlepších lyžařů „Candide Invitational“. Právě na této akci se Candidovi splnil jeho sen pořádat za domem (v domácím středisku La Clusaz) meeting nejlepších fotografů a lyžařů. Této akci však obětoval i své největší zranění (poranění páteře). Hlavně díky němu se Candide dlouhou dobu ztratil ze scény světového lyžování, aby se navrátil jako vítěz ve freestylovém backcountry závodě Red Bull Linecatcher (2010).

Tím Candide jako první v historii ovládl svět neuvěřitelných snowparkových atrakcí i zasněžených strmých svahů. Krom úspěchů v závodech natočil a sestříhal i řadu záběrů, ke kterým vybral soundtrack (jeho série Rastafaride). I proto se o něm říká, že je perfekcionista. Vrcholem jeho působení na filmovém poli je jeho „životopisný“ snímek „Few words“, který zrežíroval Matt Pain.

Candide o svých úspěších nerad mluví. Nechává za sebe mluvit svoje kousky na lyžích.

Láďa "Simpoch" III.

Herec

Dokumentární
2017

This Is Home

2012

Few Words

2002

Ski Movie III - The Front Line

Reklama

Reklama