foto

Elvis Presley

  • nar. 8.1.1935
    Tupelo, Mississippi, USA
  • zem. 16.8.1977 (42 let)
    Memphis, Tennessee, USA

Zajímavosti o tvůrci (61)

  • - Má svoji hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy na adrese 6777 Hollywood Boulevard v Los Angeles v Kalifornii od 8. února 1960. (Rominator)

  • - Když se stal slavným, tak na koncertech často říkal dívkám v publiku, že se s nimi uvidí po koncertě v zákulisí. Ve skutečnosti se ale žen prý trochu bál, alespoň těch zkušených. Protože vyrůstal pod ochranou své matky a tím se nemohl citově plně vyvinout, trpěl obavami, že nebude svým partnerkám stačit jako milovník. Vybíral si proto nezkušené dívky, u nichž nehrozilo, že by srovnávaly jeho výkony se svými předchozími zkušenostmi. Podle slov jeho tehdejšího agenta milostné hrátky často končily jen hlazením a osaháváním. [Zdroj: nasehvezdy.cz] (Stoka)

  • - Při některých jeho koncertech, když se dozvěděl o tom, že mu hrozí atentát, zpíval s pistolemi ukrytými v botách. [Zdroj: nasehvezdy.cz] (Stoka)

  • - V roce 1960 získal černý pás v karate. (jenik71)

  • - Elvis byl od přírody blondýn. Vlasy si začal barvit už na střední škole. (flaming_foot)

  • Shazam! (2019)

    - Velkým obdivovatelem Freddyho Freemana (Jack Dylan Grazer) a jeho tehdejší alter ega Captain Marvel Jr. byl Elvis Presley. Inspiroval se jím pro svůj účes, některé kostými a logo v podobě blesku. (Mikahu)

  • Elvis & Nixon (2016)

    - Roli Elvise Presleyho (Michael Shannon) odmítl Eric Bana. (Dio_Padre)

  • Saints and Soldiers: The Void (2014)

    - Stejně jako ve filmu Memphiská kráska (1990) i zde zazní irská píseň "Oh, Denny Boy". Ta byla během 2. světové války díky orchestru Glenna Millera velmi oblíbená nejen u Irů. Popularita jí zůstala i po válce a na své desky ji mimo zařadili například: Johnny Cash, The Beatles, CherTom JonesElvis Presley, Thin Lizzy, Eric Clapton nebo Sinéad O'Connor. (p3tris)

  • Městečko South Park - Stát se místním (S16E11) (epizoda) (2012)

    - Na fotce ve fotoalbum je Elvis Presley. (Bioscop)

  • Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011)

    - Při natáčení v hustém kokosovém háji slavného a nyní uzavřeného hotelu Coco Palms v oblasti Wailua, kde Elvis Presley kdysi ve stejnojmenném filmu zpíval skladbu „Blue Hawaii“, byly sklizeny kokosové ořechy z celkem 773 palem, aby se předešlo nebezpečí, že by některý z nich spadl hercům nebo štábu na hlavy. Sklizené ořechy plně zužitkovali místní obyvatelé. (Čiban)

  • The Runaways (2010)

    - Ve filmu se Kim Fowley (Michael Shannon) zmiňuje o Elvisovi a Priscille Presleyových. Riley Keough, filmová sestra Cherie Currieové, je jejich vnučkou. (SydneyB)

  • Glee (TV seriál) (2009)

    - Hity zo seriálu sa dostali do rebríčka Billboard Hot až 113-krát, čo je v USA nový rekord. Dovtedy ho držal nesmrteľný Elvis Presley. (buLLiTT)

  • Svítání (2009)

    - Filmová postava Lionela 'Elvise' Cormaca (Willem Dafoe) dostala jméno na základě hercova kladného vztahu ke skladbě "Burning Love" od Elvise Presleyho. Ve spojených státech měl pak snímek premiéru v den narození Elvise Presleyho, tedy 8. ledna. (Conspi)

  • Hounddog (2007)

    - Televizní show Milton Berle, ve které zpívá Elvis Presley "Hound Dog", se vysílala 5. června 1956. Ojeté a opotřebované odtahové vozidlo, které ve filmu táhne DeSoto, nemohlo být paradoxně starší roku 1957. Červený Pontiac na Elvisově koncertě byl z roku 1959. (muskcz)

  • Melodie mého srdce (2007)

    - August (Freddie Highmore) hral na gitare Gibson J200, ktorú používal po celú svoju kariéru aj Elvis Presley. Pri stretnutí v parku si August a Louis (Jonathan Rhys Meyers) gitary vymenili. Meyers hral dva roky predtým práve Presleyho v televíznom filme Elvis. (U_S_O)

  • Plán hry (2007)

    - Ve filmu je mnoho odkazů na Elvise Presleyho (včetně písní a plakátů), a to kvůli The Rockovi a režiséru Andy Fickmanovi, kteří jsou Elvisovými fanoušky. (Bauer)

  • Stopařův průvodce po Galaxii (2005)

    - Sam Rockwell se při ztvárnění Zafoda inspiroval řadou skutečných osobností. "Je v něm něco z Elvise Presleyho, Vince Vaughna i Billa Clintona, se špetkou George W. Bushe navrch." řekl Rockwell. (Divočák)

  • 3000 mil na útěku (2001)

    - Když po neschodě o peníze uklízí jednoho z kompliců, tak ten, co ho nese, poznamená: „Ten je ale těžkej, asi snědl moc sendvičů s máslem a banánama,“ čímž odkazuje na Elvisovo nejoblíbenější jídlo z dětsví. (cmenda)

  • Černý jestřáb sestřelen (2001)

    - Pieseň, ktorá znie v scéne, keď Hoot (Eric Bana) zastrelí byvola a následne letia helikoptérou, je "Suspicious Mind" od Elvisa Presleyho. (Odpocivadlo)

  • Frekvence (2000)

    - Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Heat Wave“ od Martha Reeves & The Vandellas. V 7. minutě hraje „Suspicious Minds“ od Elvise Presleyho. V 69. minutě hraje „Sookie Sookie“ od Steppenwolf. Při rvačce na WC hraje „On The Road Again“ od Canned Heat. Ve 74. minutě hraje „Sea Of Love“ od Phil Phillips. (Bioscop)

<< předchozí 1 2 3 4

Herecká filmografie

Filmy

2012 Elvis Found Alive - a.z.
2004 Populärmusik från Vittula - a.z.
1983 A Good Turn Daily - a.z.
1969 Change of Habit
Elvis: Trable s děvčaty
Kovboj
1968 Elvis: Speedway
Live a Little, Love a Little
Stay Away, Joe
1967 Easy Come, Easy Go
Elvis Presley: Pořádný průšvih
Mejdan
1966 Elvis Presley: Těžké se rozhodnout
Frankie a Johnny
Paradise, Hawaiian Style
1965 Elvis: Harum Scarum
Girl Happy
Tickle Me
1964 Elvis Presley: Roustabout
Elvis: Viva Las Vegas
Kissin' Cousins
1963 Elvis Presley: Fun in Acapulco
Stalo se na světové výstavě
1962 Elvis Presley: Girls! Girls! Girls!
Jdi za svým snem
Kid Galahad
1961 Elvis Presley: Blue Hawaii
Ztracená země
1960 Frank Sinatra's Welcome Home Party for Elvis Presley (TV film)
G.I. Blues
Zářivá hvězda
1958 King Creole
1957 Loving You
Vězeňský rock
1956 Miluj mě něžně
1955 Pied Piper of Cleveland: A Day in the Life of a Famous Disc Jockey, The

TV seriály

1954 Stage Show (TV seriál)

Dokumentární

2018 Elvis Presley: Věčné hledání - a.z.
2017 Amerika v barvě (TV seriál) - a.z.
50. léta (S01E04) - a.z.
Elvis und das Mädchen aus Wien (TV film) - a.z.
Svoboda a rock - a.z.
The Seven Ages of Elvis - a.z.
2014 Autopsy: The Last Hours Of (TV seriál) - a.z.
2012 10 věcí, které nevíte (TV seriál) - a.z.
Richard E. Grant's Hotel Secrets (TV seriál) - a.z.
2010 Elvis Presley: Léto 1956 - a.z.
Rock-Suomi (TV seriál) - a.z.
2009 The Doors - When You're Strange - a.z.
WWE: The Rise and Fall of WCW - a.z.
2008 Proboha!
2007 Jack Taylor of Beverly Hills - a.z.
Jak šel čas s Elvisem - a.z.
Rockabilly Legends: They Called It Rockabilly Long Before It Was Called Rock 'n' Roll, The
2005 Elvis Presley: Posledních 24 hodin (TV film) - a.z.
Elvis by the Presleys (TV film)
Frank Sinatra & Friends - Together On Stage (koncert)
The World's Most Photographed (TV seriál) - a.z.
2003 Elvis Presley: Golden Years - a.z.
2002 Definitive Elvis: The Army Years, The
The Definitive Elvis: 25th Anniversary - a.z.
2001 Drive-in Movie Memories - a.z.
Good Rockin' Tonight (TV film) - a.z.
Schlock! The Secret History of American Movies - a.z.
1999 Biography of the Millennium: 100 People - 1000 Years (TV seriál)
1997 Elvis: The Great Performances, Vol. 3 - From the Waist Up - a.z.
1996 The Burger & the King: The Life & Cuisine of Elvis Presley (TV film) - a.z.
1995 Antologie Beatles (TV seriál) - a.z.
1994 Divy minulosti (TV seriál) - a.z.
Elvis: The Tribute (TV film) - a.z.
1992 Death Scenes 2 - a.z.
1990 Elvis: The Great Performances - Center Stage, Volume One - a.z.
Elvis: The Great Performances, Vol. 2 - The Man and the Music - a.z.
1987 Elvis Presley! (TV film) - a.z.
1985 Elvis: One Night with You (koncert) - a.z.
Hallo Elvis (TV film) - a.z.
1984 Elvis 85 (TV film) - a.z.
Rock and Roll: The Early Days - a.z.
1983 Cool Cats - Twenty-five Years of Rock 'N' Roll Style
Hollywood's Private Home Movies (TV film) - a.z.
1982 The Compleat Beatles - a.z.
1981 Elvis: Takhle to je! - a.z.
1980 Elvis Presley - Die frühen Jahre (TV film)
1973 Elvis: Aloha from Hawaii (TV film)
Elvis: Aloha from Hawaii - Rehearsal Concert (koncert)
1972 Elvis na turné
1970 Elvis
1968 Elvis Presley's '68 Comeback Special (koncert)
1963 Hollywood: The Great Stars (TV film) - a.z.

Hudební videoklipy

2005 George Michael - John and Elvis Are Dead (hudební videoklip) - a.z.
1988 John Lennon: God (hudební videoklip) - a.z.
1985 Elvis Presley: Blue Suede Shoes (hudební videoklip) - a.z.
1960 Elvis Presley: G.I. Blues (hudební videoklip)
Elvis Presley: It's Now or Never (hudební videoklip)
Elvis Presley: Stuck on You (hudební videoklip)
1958 Elvis Presley: Dixieland Rock (hudební videoklip)
Elvis Presley: Don't Ask Me Why (hudební videoklip)
Elvis Presley: Hard Headed Woman (hudební videoklip)
Elvis Presley: King Creole (hudební videoklip)
Elvis Presley: Trouble (hudební videoklip)
1957 Elvis Presley: (Let Me Be Your) Teddy Bear (hudební videoklip)
Elvis Presley: Don't Leave Me Now (hudební videoklip)
Elvis Presley: Jailhouse Rock (hudební videoklip)
Elvis Presley: Loving You (hudební videoklip)
Elvis Presley: Peace in the Valley (hudební videoklip)
Elvis Presley: Too Much (hudební videoklip)
Elvis Presley: Treat Me Nice (hudební videoklip)
1956 Elvis Presley: Blue Suede Shoes (hudební videoklip)
Elvis Presley: Don't Be Cruel (hudební videoklip)
Elvis Presley: Heartbreak Hotel (hudební videoklip)
Elvis Presley: Hound Dog (hudební videoklip)
Elvis Presley: I Want You, I Need You, I Love You (hudební videoklip)
Elvis Presley: Love Me Tender (hudební videoklip)
Elvis Presley: Love Me Tender (The Ed Sullivan Show Version) (hudební videoklip)
Elvis Presley: Money Honey (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad)
2003 The Best Hit USA (TV pořad)
1991 The Very Best of the Ed Sullivan Show 2 (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1980 Nashville Remembers Elvis on His Birthday (TV pořad)
1977 Elvis in Concert (TV pořad)
1958 Bandstand (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

1956 Elvis Presley: Don't Be Cruel (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)