foto

Rosamund Hanson

  • nar. 24.9.1989 (31 let)
    Derby, Anglie, Velká Británie

Biografie

Rosamund Abigail Hanson se narodila v roce 1989 v anglickém městě Derby, avšak vyrostla v Nottinghamu. Její otec se živí jako módní návrhář.

Rosamund se rozhodla pro kariéru herečky poté, co ztvárnila roli Kaa ve školní hře The Jungle Book. Televizního debutu se dočkala o několik let později v roce 2003 v seriálu Dangerville. V roce 2006 získala roli výstřední Michelle "Smell" v britském filmu This Is England. Film byl režírovaný Shanem Meadowsem, který podává obraz britské mládeže  80. let. O dva roky později si zahrála v televizním seriálu Fresh! roli Alison. K seriálu poté vznikl spin-off Off the Hook, ve kterém se objevila v téže roli.

K filmu This Is England vznikly ještě navazující seriály This Is England '86This Is England '88This Is England '90. Ve všech seriálech Rosamund pokračovala v roli Smell.

Na obrazovkách ji můžeme vidět také v seriálu Shameless jako prostitutku Bonnie nebo v komediálním seriálu Life's Too Short. Zde ztvárňuje sekretářku Cheryl. Oba seriály jsou vysílané od roku 2011. Zahlédneme ji také v seriálech Switch nebo Vodka Diaries.

Marie "Maya1234" Janáčová

Herecká filmografie

Filmy

2013 Jolene: The Indie Folk Star
Magoři
2006 Taková je Anglie

TV seriály

2015 This Is England '90 (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 1 (E01)
2013 Love Matters (TV seriál)
Life's Too Short (TV seriál)
Easter Special (E08)
2012 Switch (TV seriál)
2011 Life's Too Short (TV seriál)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
This Is England '88 (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2010 Mongrels (TV seriál)
This Is England '86 (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2009 Cast Offs (TV seriál)
Off the Hook (TV seriál)
2008 Fresh! (TV seriál)
2007 Coming of Age (TV seriál)
2004 Shameless (TV seriál)
2003 Dangerville (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky