foto

Stephen Quadros

  • nar. 9.11.1952 (66 let)
    Santa Cruz, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Stephen Quadros, známy aj pod prezývkou „The Fight Professor“, je všestranne nadaným tvorcom. Nielenže je rešpektovaným expertom na bojové umenia a venuje sa herectvu a  bojovej choreografii, ale je aj vynikajúcim bubeníkom, žurnalistom a moderátorom rôznych  bojových šou. Navyše sa ako spoluautor podieľal na knihe "Bas Rutten's Big Books of Combat“, ktorá je pokladaná za jedno z najucelenejších diel venovaných bojovým umeniam.

Jeho starý otec bol profesionálnym boxerom a otec boxoval v armáde, preto sa nemožno čudovať, že aj jeho od malička lákali bojové športy. Prvým bojovým štýlom, ktorý začal trénovať, bolo taekwondo. V roku 1973 sa stal žiakom majstra Soonho Song, ktorý ho zároveň zasvätil aj do tajov filozofie. Vtedy sa rozhodol, že sa stane kickboxerom.

Rozhodnutie však čoskoro zmenil a pred týmto tvrdým športom dal prednosť svojej hudobnej kariére a vrhol sa na  dráhu rockového bubeníka. Postupne hral v kapelách ako Modern Life Crisis, Marcus Singletary Band alebo Snow.

V roku 1998 sa začala ďalšia etapa jeho života, keď začal písať pre časopis špecializujúci sa na bojové športy – Black Belt, kde po dobu viac ako 3 rokov viedol rubriku Fightsport, tešiacu sa veľkej pozornosti čitateľov. Vo februári 2002 sa stal šéfom svojho vlastného časopisu "Black Belt Presents: Fightsport, with Stephen Quadros".

Množstvo ľudí po celom svete ho však pozná vďaka jeho ďalšej aktivite. Ako moderátora a komentátora tých najväčších prehliadok bojových umení. Bez jeho komentárov si fanúšikovia Strikeforce a Strikeforce Challengers, Pride Fighting Championships a K-1 nevedia tieto sviatky bojového umenia ani len predstaviť.

Quadros si už taktiež stihol zahrať vo viac ako päťdesiatke filmov a televíznych šou, kde sa pred kamerami stretol s takými hereckými partnermi ako Peter Falk, Cuba Gooding Jr., David Caruso alebo Blair Underwood. Na striebornom plátne debutoval v roku 1988 vo filme CHILDREN OF THE EMPIRE. Najčastejšie sa objavuje v akčných filmoch, kde dostáva spravidla vedľajšie úlohy, za zmienku stojí  MARTIAL LAW (1990). Na niekoľkých filmoch sa spolupodieľal aj ako bojový choreograf. Najznámejšími z nich sú KOLÍSKA DO HROBU (2003) a LOVEC POLICAJTOV (2001).

radoslav "beso74" besenyi

Herecká filmografie

Filmy

2018 Glass Jaw
2016 It Snows All the Time
Never Back Down 3
2012 The Man Who Found DB Cooper
2009 The Red Canvas
2008 Ten Dead Men
2004 The Last Run
2003 Od kolébky do hrobu
1997 Akční komando
Prison of Secrets (TV film)
1996 Jménem spravedlnosti
1995 Cyber Tracker 2
Hologram Man
Lovci lidí
1994 Silk Degrees
1992 Auntie Lee's Meat Pies
C.I.A. Krycí jméno: Alexa
1991 Martial Law
Shock 'Em Dead
Ztracená četa
1990 Větrný démon
1989 Dr. Caligari
1988 Children of the Empire
Váleční ptáci

TV seriály

2010 Obscurus Lupa Presents (TV seriál) - a.z.
2006 IFL: International Fight League (TV seriál)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Poslední soud (S02E01)
2004 Kriminálka Miami (TV seriál)
Svědek vraždy (S02E12)
2003 Karen Sisco (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
1999 Horká stopa L.A. (TV seriál)
Ryan Caulfield: Year One (TV seriál)
1998 Je to zázrak! (TV seriál)
1997 Válka špionů (TV seriál)
Věřte nevěřte (TV seriál)
1996 Kindred: The Embraced (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Temné nebe (TV seriál)
1994 Dead at 21 (TV seriál)
1993 Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1991 FBI: The Untold Stories (TV seriál)
1989 Hard Time on Planet Earth (TV seriál)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Četa v akci (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1979 Knots Landing (TV seriál)
1971 Columbo (TV seriál)

Dokumentární

2002 Modern Warriors (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace