foto

Michael Rapaport

  • nar. 20.3.1970 (47 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Michael David Rapaport se narodil 20.března 1970 v New Yorku. Už od dětství toužil být hercem, po vzoru známých amerických herců Roberta De Nira nebo Christophera Walkena. Možná kvůli svému velkému snu přerušil studia na střední škole a přestěhoval se do Los Angeles, kde si vyzkoušel na pódiu styl "stand-up comedy".

Mezi jeho nejznámější role patří ta ve hvězdně obsazeném filmu PRAVDIVÁ ROMANCE (1993), kde dostal jako začínající herec jednu z hlavních rolích (Dicka Ritchieho) po boku Christiana Slatera, Dennise Hoppera, Gary Oldmana, Samuela L.Jacksona a spousty dalších. V další větší roli se objevil ve filmu POLIBEK SMRTI (1995) s Nicolasem Cageem a Davidem Carusem. Roku 1997 se Michael objevil v ZEMI POLICAJTŮ, toto policejní drama pojednává o odhalování zkorupovaných policajtů. U policie "zůstal" i ve stejném roce ve snímku s Eddiem Murphym POLICAJT ZE SAN FRANCISCA. V roli Toma "Scoggse" Scogginse čelil útoku geneticky vyspělých žraloků ve snímku z roku 1999 ÚTOK Z HLUBIN. Kdo je TEN NEJLEPŠÍ zjišťoval v roce 2000 v hlavní roli s Cuba Gooding Jr. a svým oblíbencem Robertem De Nirem - snímek inspirovaný skutečným příběhem černošského záchranáře Carta Brasheara vypráví o statečnosti a především čestnosti, ale v letech 1943, kdy se dostal do elitní školy pro potapěče se setkával především s rasistickými urážkami. Také si zahrál v nadprůměrně hodnoceném snímku DAREBÁČCI (2000). A v jedné z dalších, hlavních rolích se objevil v akčním sci-fi filmu ŠESTÝ DEN (2000) s Arnoldem Schwarzeneggerem.

V rozmezí let 2001-2004 hrál v seriálu BOSTONSKÁ STŘEDNÍ roli Danny Hansona. Ve filmu HITCH: LÉK PRO MODERNÍHO MUŽE s Willem Smithem si v tomto snímku Michael zahrál roli Bena. Po skončení seriálu BOSTONSKÁ STŘEDNÍ se angažoval do seriálu RODINNÁ VÁLKA (2005-2007) a zahrál si zde Davea Golda, tento komediální seriál pojednává o rodině se třemi teenagery na krku a jejich "starostech". Komedie VÝPRODEJ z roku 2006, měla v menší roli znamenat návrat k Michaelovým komediálním začátkům, ale snímek se stal pouhou podprůměrnou záležitostí. Zavděk mu přišla role v šesti epizodách komediálně úspěšného seriálu MY NAME IS EARL, kde si zahrál v letech 2006-2007. Mezi Michaelovy nejnovější herecké příležitosti patří role v úspěšném americkém seriálu ÚTĚK Z VĚZENÍ, kde se začal objevovat nyní v roce 2008. Ve čtvrté řadě zde jako agent Národní bezpečnosti Donald Self, pracuje na odhalení a usvědčení tajné Společnosti, která sahá až do vysokých, politických kruhů. V tom mu právě pomáhá Michael Scofield se starými známými a zavděk musí vzít to, že nepůjde do vězení.

Krom herectví se také aktivně věnuje dabování v počítačových hrách a jeho hlas byl slyšet ve hrách Grand Theft Auto III (GTA3), Saints Row, Scarface:The world is yours. Michael je ženatý s Nicole Beattie se kterou má dva syny. Mezi jeho velké záliby patří jakýkoliv druh sportu, miluje rap a své rodné město New York.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2016 A Stand Up Guy
Sully: Zázrak na řece Hudson
2015 Little Boy
2014 Chlap na dvě věci
2013 Drsňačky
Last I Heard
2012 Grázlové z vidlákova
Polibek prokleté duše
Should've Been Romeo
40 (TV film)
2011 Inside Out
2009 A Day in the Life
Big Fan
The Deported
Tom Cool
2008 Atentát na střední
2006 Dealeři
Live Free or Die
Special
Thugaboo: Sneaker Madness (TV film)
Výprodej
2005 Hitch: Lék pro moderního muže
2004 Scrambled Eggs
2003 Death of a Dynasty
Noc dobrá pro smrt
Život jedné dívky
2002 Blázni k pronajmutí
Papíroví vojáci
Velká kniha grázlů
29 Palms
2001 Dr. Dolittle 2
2000 Darebáčci
Řetěz bláznů
Síla klamu
Šťastná čísla
Ten nejlepší
Zkurvenej pátek
6. den
1999 King of the Jungle
Rozluč se s Toledem
Útok z hlubin
1998 Muž bez kůže
Palmetto
Rescuers: Stories of Courage: Two Families (TV film)
Some Girl
1997 Brother's Kiss, A
Kopanec do hlavy
Policajt ze San Francisca
Subway Stories: Tales from the Underground (TV film)
Země policajtů
1996 Illtown
Nádherný holky
Smuteční host
1995 Holé lebky
Mocná Afrodité
Polibek smrti
Rváčův deník
1994 Skaut
The Foot Shooting Party
Vraždící zbraň
1993 Poetic Justice
Prachy za nic
Pravdivá romance
Zabiják
1992 Zebří hlava

TV seriály

2017 Atypical (TV seriál)
The Silencing Properties of Snow (E08)
I Lost My Poor Meatball (E07)
The D-Train to Bone Town (E06)
další epizody (8)
The Guest Book (TV seriál)
Story Four (E04)
Zviřátka (TV seriál)
Rats (S02E01)
2016 Crisis in Six Scenes (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Dice (TV seriál)
2015 Public Morals (TV seriál)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Machinace s heliem (S09E06)
2012 Doktorka podsvětí (TV seriál)
2010 Pound Puppies: Štěňátka do každé rodiny (TV seriál)
2009 Mluvme o sexu (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konec zabíjení (S04E22)
Směnný kurz (S04E21)
Kovbojové a indiáni (S04E20)
další epizody (6)
2008 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Milostný osmiúhelník (S03E19)
Útěk z vězení (TV seriál)
Florida (S04E16)
Pád ke dnu (S04E15)
Nově rozdané karty (S04E14)
další epizody (16)
2007 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Na svobodu cesta dlouhá (S03E12)
Buchta v troubě (S03E10)
Randy je kápo (S03E09)
další epizody (5)
2005 Rodinná válka (TV seriál)
2003 Chappelle's Show (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
1999 Přátelé (TV seriál)
Jak si házeli míčem (S05E21)
Výjezd s poldou (S05E20)
Rachel a nemístný polibek (S05E17)
další epizody (4)

Dokumentární

2015 Living the Fantasy - vyp.
2002 I Love the '80s (TV seriál)
2001 Making of 'Bamboozled', The

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2005 Show Tyry Banksové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace