foto

Peyton Reed

  • nar. 3.7.1964 (53 let)
    Raleigh, North Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Režijně debutoval úspěšným filmem BRING IT ON s Kirsten Dunst. Narodil se v Raleigh a absolvoval Univerzitu v Severní Karolině. Svou kariéru zahájil jako střihač ve společnosti Zaloom-Mayfield Productions. Po svém krátkém filmu ALMOST BEAT oceněném Oscarem, začal pro tuto společnost také psát scénáře a režírovat.

Režíroval mnoho dokumentárních filmů o filmu, včetně TAJEMSTVÍ NATÁČENÍ TRILOGIE NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI, OČIMA FORRESTA GUMPA a CBS THE HONEYMOONERS ANNIVERSARY SPECIAL.

Pak odešel do Walt Disney, kde režíroval dva úspěšné televizní filmy, THE COMPUTER WORE TENNIS SHOES a THE LOVE BUG. Také režíroval epizody seriálu UPRIGHT CITIZENS BRIGADE a HBO film MR. SHOW, stejně jako videoklipy pro tak rozdílné hudební skupiny jako je Superchunk a The Connells.

Jeho nejnovější snímek je YES MAN (2008), kde hraje v hlavní roli Jim Carrey.

Ladislav "Politik" Výsmek

Režijní filmografie

Filmy

2018 Ant-Man and the Wasp
2015 Ant-Man
2013 To My Future Assistant (TV film)
2008 Yes Man
2006 Rozchod!
2003 Kašlu na lásku
2000 Bravo, girls!
1997 The Love Bug (TV film)
1995 Computer Wore Tennis Shoes, The (TV film)
1989 Almost Beat

TV seriály

2013 Goodwin Games, The (TV seriál)
2012 Nová holka (TV seriál)
Pan božský 1/2 (S01E17)
Pan domácí (S01E12)
2011 Nová holka (TV seriál)
Všechno je moje (S01E07)
2008 Cashmere Mafia (TV seriál)
2000 Grosse Pointe (TV seriál)
1997 The Weird Al Show (TV seriál)
1996 High Life, The (TV seriál)
1991 Návrat do budoucnosti (TV seriál)

Dokumentární

1994 Očima Forresta Gumpa (TV film)
1990 Secrets of the Back to the Future Trilogy, The (TV film)

TV pořady

1995 Mr. Show with Bob and David (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Third Annual 'On Cinema' Oscar Special (TV film)
2000 Bravo, girls!
1995 Computer Wore Tennis Shoes, The (TV film)
1994 The Shaggy Dog (TV film)

Dokumentární

2003 Tribeca Film Festival Presents (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace