foto

Carina Lau

  • nar. 8.12.1964 (54 let)
    Suzhou, Čína

Biografie

Carina Lau Kar-ling (8. 11. 1965, Suzhou, Jiangsu, Čína; rodinné kořeny v Rongxian, Guangxi, Čína) je hongkongská herečka a mandopopová zpěvačka. Ve filmu se objevovala zejména v 80. letech jako dívka odvedle.

V 15 letech emigrovala do Hongkongu a nastoupila do TVB, kde se seznámila s Tony Leung Chiu-Waiem. Chodili spolu od r. 1989; vzali se 21. 6. 2008 v Uma Paro v Bhútánu. Byla výkonnou prezidentkou hongkongského kanálu TVMART, kvůli finančním ztrátám byla odvolána.

Roku 1990 při natáčení DAYS OF BEING WILD byla na několik hodin unesena a byly ukradeny její odhalené fotky. Za film byla nominována na Hong Kong Film Awards (dále jen HKFA) a Golden Horse Awards (dále jen GHA). Na filmu FORBIDDEN CITY COP (1996) pracovala jako designérka kostýmů. Vydala také čtyři alba: My Real Love (1994), Believe in Love (1995), Cooling Love (1999), Sadly and the Rose (2001) – TV soundtrack s Anitou Mui.

Herecká filmografie: THE DUKE OF MOUNT DEER (1984); PROJECT A 2 (1987); HER BEAUTIFUL LIFE LIES (1989) – nominace na HKFA; THE BANQUET (1991); GIGOLO AND WHORE (1994)- tatáž nom.; INTIMATES (1997)- krom téže nom. i zisk Golden Bauhinia Awards; INFERNAL AFFAIRS 2 (2003)- opět nom. HKFA; CURIOSITY KILLS THE CAT (2006)- nom. GHA, zisk Golden Rooster Awards; DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME (2010)- nom. HKFA; LET THE BULLETS FLY (2010)- nom. Asian Film Awards; ALL´S WELL, ENDS WELL (2011).

spitr

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Great Detective
Zhen san guo wu shuang
2018 A Beautiful Moment
Asura
Detective Dee: Čtyři nebeští králové
Ma ge shi zuo cheng
2017 In Your Dreams
2016 From Vegas to Macau III
Wang pai dou wang pai
2015 Cairo Declaration
The Man from Macau II
2014 Beijing Love Story
2013 Di Ren Jie Qian Zhuan
Guo jie
2011 Zui qiang xi shi
2010 Až kulky doletí
Detektiv Dee a záhada smrtícího ohně
Qi shi er jia fang ke
Yong xin tiao
2008 Na východě ďábel, na západě jed
2006 Hao qi hai xi mao
2004 2046
Xing gan dou shi
2003 1:99 Shorts
Volavka II
Volavka III
2002 Jue shi hao B
2001 Jing nu cha guan
Jue shi hao bra
1998 Květy Šanghaje
Xin lian ai shi ji
1997 Zi shu
1996 Da nei mi tan 008
Jin zhi yu ye 2
1994 Dong xie xi du
Jin zhi yu ye
Liu zhi qin mo
1993 Bohové se zase zbláznili
Mei gui mei gui wo ai ni
Nu er dang zi qiang
Qian wang qing ren
Shang Hai huang di zhi: Sui yue feng yun
Shang Hai huang di zhi: Xiong ba tian xia
She diao ying xiong zhi dong cheng xi jiu
Shen tan gan shi lu
Tai Zi chuan shuo
Tian tai de yue guang
Wu xia qi gong zhu
Xin bu liao qing
Xin nan xiong nan di
1992 Che shen
Ruan Lingyu
Wo ai niu wen chai
Ying chao nu lang 1988 zhi er: Xian dai ying zhao nu lang
1991 Hao men ye yan
Ji ya lian
Jiu yi: Shen diao xia lu
Shanghai jiaqi
1990 Ah fei zing zyun
Huang jia nu jiang
Long feng zei zhuo zei
1989 Bílá Čína
Fu xing chuang jiang hu
Fu xing lin men
Shou huang de nu ren
Si qian jin
1988 Jing zhuang zhui nu zi zhi 2
Qun ying luan wu
San ren shi jie
Sha chu Xiang Gang
1987 Gong woo ching
Project A 2
Scared Stiff
Ying hung ho hon
1986 Božská relikvie
Nui Ji Zapai Jun

TV seriály

2019 Eighteen Springs (TV seriál)
1986 Lau man dai hung (TV seriál)
1985 Yang ka cheung (TV seriál)
1984 Sun jaat si hing (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Bēnpǎo Ba (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace