foto

Roschdy Zem

  • nar. 27.9.1965 (53 let)
    Gennevilliers, Francie

Biografie

Roschdy Zem (1965, Gennevilliers) hrál hlavní i vedlejší role v řadě filmů, např. Ma petite enterprise (Můj malý podnik, 1999), Betty Fischer et autres histoires (Betty Fisherová a jiné příběhy, 2001), 36 Quai des Orfèvres (Válka policajtů, 2004), Le petit lieutenant (Malý poručík, 2005), La Californie (2006) či Indigènes (Dny slávy, 2006), za který získal cenu za nejlepší herecký výkon na MFF v Cannes 2006. Tentokrát se Roschdy Zem postavil za kameru a jako režisér debutoval snímkem Zlá vůle, který je dalším tvůrčím příspěvkem k francouzské (i světové) diskusi na téma, jak náboženský extremismus ovlivňuje život v moderních západních společenstvích. Film byl v roce 2006 nominován na Césara.

Petr "berry.77" Beranek

Herecká filmografie

Filmy

2019 La Fille au bracelet
Persona non grata
Slitování
2018 Le Jeu
Ma fille
2017 Le Prix du succès
Les Hommes du feu
Sahara
2015 Alaska
2014 Bodybuilder
Cena slávy
On a failli être amies
Ptáci a lidé
2013 Intersections
Žirafáda
2012 Just Like a Woman
Mains armées
Paříž jedné noci
S ledovým klidem
2010 Limit
Mimo zákon
Tête de Turc
Čtyři milenci
2009 Commis d'office
Londýnská řeka
2008 Dívka z Monaka
La très très grande entreprise
Rychlá akce
2007 Hra pro čtyři
2006 Den vítězství
La Californie
Nesprávná víra
2005 Jdi, žij a někým se staň
Komisař
Práce na farmě
2004 Ordo
Tin'ja
Válka policajtů
2003 Chouchou - miláček Paříže
Holky v akci
Napoleon
Sansa
2002 Blanche - královna zbojníků
Dreams of Trespass
Merci Docteur Rey
Závod
2001 Betty Fisherová a další příběhy
Change moi ma vie
L'Origine du monde
Little Senegal
Má žena je herečka
Pas d'histoires!
2000 Elie annonce Semoun, la suite...
La Parenthèse enchantée
Sauve-moi
Stand-By
1999 El Medina
Le monde à l'envers
Les Petits Souliers
Můj malý podnik
1998 Alice a Martin
L'Honneur de ma famille (TV film)
Louise (Take 2)
Vivre au paradis
Všichni, kdo mě mají rádi, pojedou vlakem
À vendre
1997 C'est Noël déjà
Fred
La Divine Poursuite
Na druhé straně moře
Vive la république
1996 Clubbed to Death (Lola)
Le coeur fantôme
Mariage d'amour (TV film)
Mes 17 ans (TV film)
Mémoires d'un jeune con
Povolání: Učitel
1995 En avoir (ou pas)
Nezapomeň, že zemřeš
1994 La Bavure (TV film)
1993 Mé oblíbené období
1992 Sup de fric
1991 Nelíbám
1987 Les Keufs

TV seriály

2018 Aux animaux la guerre (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2014 Frères d'armes (TV seriál)
2009 Histoires de vies (TV seriál)
1997 Combats de femme (TV seriál)
1992 Police Secrets (TV seriál)

Dokumentární

2005 L'hebdo cinéma (TV seriál)
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2014 Bodybuilder

Host

TV pořady

2012 Le grand 8 (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace