foto

Joseph Kahn

  • nar. 12.10.1972 (46 let)
    Pusan, Jižní Korea

Biografie

Joseph Kahn se narodil 12. října 1972 v Jersey Village, stát Texas. Část mládí strávil v přímořském městě Livorino na severu Itálie, než se natrvalo jeho rodina přestěhovala do Texasu. Po odmaturování na Střední škole Jersey Village roku 1990 se Joseph přestěhoval do New Yorku, aby zahájil studia na Tisch School of the Arts, kterou však po roce opustil, aby se věnoval své budoucí kariéře - natáčení videoklipů. V této branži je držitelem několika ocenění VMA. Spolupracoval s řadou superstar dnešní populární hudební scény. Jako příklad můžeme uvést Britney Spears, Kelly Clarkson, Blink 182, U2 nebo třeba Eminema - právě video k Mathersovu singlu Without Me mu roku 2002 přineslo ocenění Grammy.

Vedle videoklipů Kahn navštěvoval televizní obrazovky prostřednictvím reklam nejrůznějších podniků, od automobilek po výrobce elektroniky. I za reklamu si odnesl ocenění - konkrétně cenu Clio za kampaň pro Fox propagující automobilové závody NASCAR.

Joseph Kahn si však našel cestu i na filmová plátna. V roce 2003 jsme mohli jeho jméno nalézt v titulcích filmu TORQUE, na kterém spolupracoval i s hercem/rapperem Ice Cubem. Roku 2007 bylo oznámeno, že se ujme režie filmové adaptace klasického sci-fi románu, díla NEUROMANCER. Joseph si také v roce 1999 založil vlastní produkční společnost Supermega.

Vilém "T-pack" Živný

Režijní filmografie

Filmy

2017 Bodied
2015 Power/Rangers
2011 Vrah zůstal po škole
2007 Absolute Garbage (video kompilace)
2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (video kompilace)
Torque: Ohnivá kola

TV seriály

2018 Happy! (TV seriál)
Blitzkrieg!!! (S02E04)
2017 Crazy Ex-Girlfriend (TV seriál)
Josh's Ex-Girlfriend is Crazy. (S03E04)
2016 Sweet/Vicious (TV seriál)
The Writing's on the Wall (E02)
The Blueprint (E01)

Dokumentární

2004 Britney Spears: In the Zone (koncert)
2002 Korn: Deuce (hudební videoklip)

Hudební videoklipy

2018 Jennifer Lopez feat. DJ Khaled, Cardi B - Dinero (hudební videoklip)
Taylor Swift - Delicate (hudební videoklip)
Taylor Swift feat. Ed Sheeran, Future - End Game (hudební videoklip)
2017 Imagine Dragons - Thunder (hudební videoklip)
Taylor Swift - Look What You Made Me Do (hudební videoklip)
Taylor Swift - …Ready For It? (hudební videoklip)
2015 Taylor Swift - Bad Blood (hudební videoklip)
Taylor Swift - Out Of The Woods (hudební videoklip)
Taylor Swift - Wildest Dreams (hudební videoklip)
2014 Shakira feat. Rihanna - Can't Remember to Forget You (hudební videoklip)
Taylor Swift - Blank Space (hudební videoklip)
2013 Britney Spears: Perfume (hudební videoklip)
Priyanka Chopra feat. will.i.am: In My City (hudební videoklip)
2012 Ciara - Got Me Good (hudební videoklip)
Robbie Williams - Candy (hudební videoklip)
2011 Eminem - Space Bound (hudební videoklip)
2010 Eminem feat. Rihanna: Love the Way You Lie (hudební videoklip)
Helping Haiti - Everybody Hurts, B&W Version (hudební videoklip)
Kylie Minogue - All the Lovers (hudební videoklip)
Maroon 5 - Misery (hudební videoklip)
2009 Chris Brown - Crawl (hudební videoklip)
Chris Brown feat. Lil Wayne & Swizz Beatz - I Can Transform Ya (hudební videoklip)
Eminem - We Made You (hudební videoklip)
Katy Perry - Waking Up in Vegas (hudební videoklip)
Kelly Clarkson - Already Gone (hudební videoklip)
Lady Gaga - Eh, Eh (Nothing Else I Can Say) (hudební videoklip)
Lady Gaga - LoveGame (hudební videoklip)
2008 Britney Spears: Womanizer (hudební videoklip)
Chris Brown - Forever (hudební videoklip)
The Pussycat Dolls - I Hate This Part (hudební videoklip)
2007 Kelly Clarkson - Never Again (hudební videoklip)
2006 Ciara feat. Chamillionaire - Get Up (hudební videoklip)
Gwen Stefani feat. Akon - The Sweet Escape (hudební videoklip)
Kelly Clarkson - Walk Away (hudební videoklip)
Mobb Deep: Life of the Infamous... The Videos (hudební videoklip)
Muse - Knights of Cydonia (hudební videoklip)
2005 Blink 182: Greatest Hits (hudební videoklip)
Kelly Clarkson - Behind These Hazel Eyes (hudební videoklip)
Rob Zombie's Hellbilly Deluxe: Deluxe Edition (hudební videoklip)
2004 Blink 182: Always (hudební videoklip)
Britney Spears: Toxic (hudební videoklip)
2003 Dido: White Flag (hudební videoklip)
Past, Present & Future (hudební videoklip)
TLC: Damaged (hudební videoklip)
2002 Eminem - Without Me (hudební videoklip)
George Michael - Freeek! (hudební videoklip)
Moby - We Are All Made Of Stars (hudební videoklip)
2001 Aerosmith - Fly Away From Here (hudební videoklip)
D12: Purple Pills (hudební videoklip)
DMX - Who We Be (hudební videoklip)
Enrique Iglesias: Hero (hudební videoklip)
The Black Eyed Peas feat. Macy Gray: Request + Line (hudební videoklip)
2000 Britney Spears: Stronger (hudební videoklip)
Moby feat. Gwen Stefani - South Side (hudební videoklip)
1999 Muse - Muscle Museum (hudební videoklip)
Rob Zombie - Living Dead Girl (hudební videoklip)
1998 Who Cares a Lot?: The Greatest Videos (hudební videoklip)
1997 Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's Back) (hudební videoklip)
Snoop Dogg - Doggfather (hudební videoklip)
1996 Aaliyah - If Your Girl Only Knew (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2007 Nebezpečné dny: Jak se točil Blade Runner
1999 Making the Video (TV seriál)

Kameramanská filmografie

Hudební videoklipy

2010 Helping Haiti - Everybody Hurts, B&W Version (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace