foto

Chris Evans

  • nar. 13.6.1981 (36 let)
    Sudbury, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Chris Evans, celým jménem Christopher Robert Evans, se narodil 13.června 1981 v Bostonu a vyrůstal ve městě Sudbury. Jeho rodiči jsou Robert Evans (zubař) a Lisa Capuano (ředitelka Concord Youth Theater). Chris má tři sourozence: starší sestry Carly a Shanu, a mladšího bratra Scotta, který je také herec. Po dokončení střední školy se odstěhoval do New Yorku, aby zde rozjel svou hereckou kariéru. V NY začal navštěvovat Lee Strasberg Theater and Film Institute.

V roce 1999 se objevil jako „Tyler" na deskové hře Mystery Date od společnosti Hasbro. O rok později získal roli v seriálu Opposite Sex a zahrál si i v jedné epizodě Bostonské střední. Obě televizní show se ovšem nesetkaly s velkým úspěchem. Jeho první filmovou rolí byl Jake Wyler v parodii na romantické komedie s názvem Bulšit. Díky tomuto filmu se pak v roce 2004 objevil ve filmech Perfektní skóre, kde si poprvé zahrál se Scarlett Johansson, se kterou později natočil ještě několik dalších filmů – většina je od Marvelu, a Cellular.

V roce 2005 se konečně dostavila sláva díky filmu Fantastická čtyřka, na motiv známého komixu od Marvelu. Chris si zde zahrál postavu Johnnyho Storma, kterému se díky jeho schopnosti kompletně vzplanout přezdívá Lidská pochodeň. Film měl komerční úspěch a o dva roky později se dočkal pokračování s názvem Fantastická čtyřka: Silver Surfer. V následujících letech se pak objevil v dramatech Nelítostná rasa a London, komedii Holka na hlídání nebo sci-fi snímku Sunshine.

Roku 2008 se po boku Keanu Reevese objevil ve filmu Street Kings a spolu s Bryce Dallas Howard si zahrál v nízkorozpočtovém snímku Ztráta diamantové slzy na motiv knihy od Tennessee Williamse. Po trochu vážnějších rolí se vrátil k sci-fi žánru s filmem Push, kde si zahrál postavu muže, který má telekinetické schopnosti. V roce 2010 se objevil ve snímku Parchanti, který si ovšem odnesl negativní kritiku a v kinech propadl. Vynahradil si to ale rolí Lucase Lee ve filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa.

Pak ovšem přišla nabídka na roli Kapitána Amerika, jedné z nejslavnějších postav z komixů od Marvelu. Chris původně tuto roli třikrát odmítl, protože nechtěl přijít o své soukromí a bál se uvázat jedné postavě na několik let. Až Robert Downey Jr. ho přesvědčil, aby roli přijal. A tak v roce 2011 přišel do kin Captain America: První Avenger, kde nám byla nově představena postava Steva Rogerse, ze kterého se během 2.světové války stane slavný Kapitán Amerika. Ve stejném roce se Chris objevil ve snímku Vpich, kde si zahrál právníka závislého na drogách, a komedii Co ty jsi za číslo?, ve kterém své sousedce (Anna Faris) pomáhá najít její ex-přítele, aby mezi nimi našla toho pravého muže.

V roce 2012 se znovu jako Kapitán Amerika objevil v týmovce Avengers, která se stala čtvrtým komerčně nejúspěšnějším filmem na světě, a v nezávislém snímku The Iceman. Další rok měl menší cameo v Thor: Temný svět a zahrál si v post-apokalyptickém filmu Ledová archa.

Roku 2014 Chris dokázal, že umí nejen hrát, ale také režírovat. Do kin šel jím natočený film Noc v New Yorku, ve kterém sledujeme příběh muže a ženy, jenž spolu stráví jeden večer v NY. Dále si zahrál v komedii Kdo věří na lásku a v druhém pokračování Captain America, tentokrát s podtitulem Návrat prvního Avengera. Chris se jako Kapitán America objevil ještě v pokračování Avengers: Age of Ultron a Captain America: Občanská válka. Možná naposledy ho v této roli uvidíme ještě v posledních dvou dílech Avengers, které mají vyjít v letech 2018 a 2019. V současné době ho můžeme vidět v rodinném dramatu Gifted a těšit se na něj můžeme i ve filmu Jekyll.

Chris je jedním z podpůrců LGBT komunity, zajímá se o Buddhismus a na svém twitteru vyjadřuje své názory (většinou negativní) ohledně současné americké vlády a prezidenta. Ve volném čase se věnuje svému pejskovi Dodgerovi, kterého si vzal z útulku během natáčení filmu Gifted. Je obrovským fanouškem pohádek od Disneyho. Dokonce tvrdí, že zná text ke všem písničkám z Malé mořské víly a rád navštěvuje Disneyland. Zajímá se taky o sport, hlavně o americký fotbal (rugby). Jako správný Bostoňan fandí New England Patriots a jeho nejoblíbenějším hráčem je Tom Brady.

JustMeeKatie

Herecká filmografie

Filmy

2019 Untitled Avengers Movie
2018 Avengers: Infinity War
Red Sea Diving Resort
2017 Spider-Man: Homecoming
Velký dar
2016 Captain America: Občanská válka
2015 Ant-Man
Avengers: Age of Ultron
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera
Kdo věří na lásku
Noc v New Yorku
2013 Ledová archa
Thor: Temný svět
2012 Avengers
The Iceman
2011 Captain America: První Avenger
Co ty jsi za číslo?
Vpich
2010 Parchanti
Scott Pilgrim proti zbytku světa
2009 Push
2008 Street Kings
Ztráta diamantové slzy
2007 Bitva o planetu Terra 3D
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Holka na hlídání
Sunshine
Želvy Ninja
2005 Fantastická čtyřka
London
Nelítostná rasa
2004 Cellular
Perfektní skóre
2002 Eastwick (TV film)
2001 Bulšit
2000 The Newcomers
1999 Paper Boy, The
1995 Comic Relief (TV film)

TV seriály

2000 Opposite Sex (TV seriál)

Dokumentární

2014 Marvel Studios: Assembling a Universe
Marvel: 75 Years, From Pulp to Pop! (TV film)
2004 Dialing Up 'Cellular'

TV pořady

2016 Chelsea (TV pořad)
Marvel's Captain America: 75 Heroic Years (TV pořad)
2016 MTV Movie Awards (TV pořad)
2015 The EE BAFTA Film Awards 2015 (TV pořad)
The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
87. Annual Academy Awards (TV pořad)
2014 Nickelodeon Kids Choice Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
86. Annual Academy Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
2005 2005 MTV Movie Awards (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Noc v New Yorku

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(1 025)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace