foto

Franz Planer

  • nar. 29.3.1894
    Karlsbad, Čechy, Rakousko-Uhersko
  • zem. 10.1.1963 (68 let)
    Los Angeles, California, USA

Ocenění

  • vítězství
  • nominace

Academy Awards

Golden Globes

Kameramanská filmografie

Filmy

1962 Něco musí prasknout
1961 Dětská hodinka
Král králů
Snídaně u Tiffanyho
1960 Co se nepromíjí
1959 Příběh jeptišky
1958 Stage Struck
Velká země
1957 Pýcha a vášeň
1956 Hora pokušení
1955 Ne jako cizinec
Po levici Boha Otce
1954 20 000 mil pod mořem
A Bullet Is Waiting
The Long Wait
Vzpoura na lodi Caine
1953 99 River Street
Bad for Each Other
Prázdniny v Římě
The 5,000 Fingers of Dr. T
1951 Decision Before Dawn
Smrt obchodního cestujícícho
The Blue Veil
The Scarf
1950 711 Ocean Drive
Cyrano z Bergeraku
Three Husbands
Vendetta
1949 Champion
Křížem krážem
Once More, My Darling
Take One False Step
1948 Dopis neznámé
One Touch of Venus
1947 The Exile
1946 Her Sister's Secret
The Chase
1945 I Love a Bandleader
Leave It to Blondie
Snafu
1944 Carolina Blues
Secret Command
Strange Affair
1943 Appointment in Berlin
Destroyer
My Kingdom for a Cook
Something to Shout About
The Heat's On
1942 Canal Zone
Flight Lieutenant
Martin Eden
Sabotage Squad
Submarine Raider
The Daring Young Man
The Spirit of Stanford
The Wife Takes a Flyer
1941 Harvard, Here I Come!
Honolulu Lu
Meet Boston Blackie
Our Wife
Serenáda za úsměv
Sing for Your Supper
Sweetheart of the Campus
The Face Behind the Mask
They Dare Not Love
Three Girls About Town
Time Out for Rhythm
1940 Escape to Glory
Glamour for Sale
1939 North of Shanghai
1938 Adventure in Sahara
Girls' School
Holiday
The Rebel Son
1937 Ganz großen Torheiten, Die
Kouzlo bohémy
Rozmary lásky
1936 Children's Corner
Ernte
Květy z Nizzy
Taras Bulba
The Beloved Vagabond
V slunečním jasu
Valse brillante de Chopin
1935 Casta Diva (Kouzlo jejích očí)
The Dictator
The Divine Spark
Turn of the Tide
1934 Caprice de princesse
Les nuits moscovites
Maškaráda
Unfinished Symphony
1933 Dcerušky pana starosty
Der Choral von Leuthen
Její Jasnost prodavačka
Milkování
Tiše, lkají moje písně
1932 Das erste Recht des Kindes
Der Prinz von Arkadien
Der schwarze Husar
Le chant du marin
Štvaní lidé (německá verze)
1931 Aiglon, L'
Calais-Douvres
Der Herr Bürovorsteher
Der Herzog von Reichstadt
Der Storch streikt
Folle aventure, La
Nie wieder Liebe!
Sein Scheidungsgrund
1930 Chevaliers de la montagne, Les
Der Sohn der weißen Berge
Hans in allen Gassen
Heute nacht - eventuell
Le chemin du paradis
Stud. chem. Helene Willfüer
Tři mládenci od benzinu
Zapfenstreich am Rhein
1929 Der Narr seiner Liebe
Die Flucht vor der Liebe
Die Liebe der Brüder Rott
1928 Alraune
Die Pflicht zu schweigen
Heut' spielt der Strauss
Rothausgasse, Die
Weib in Flammen
Wolga Wolga
1927 Der große Unbekannte
Die Achtzehnjährigen
Einbruch
Frauenhaus von Rio, Das
Glanz und Elend der Kurtisanen
1926 Nur eine Tänzerin
Schatz, mach' Kasse
1925 Schicksal
1924 Finance pana velkovévody
1922 Favorit der Königin, Der
Monna Vanna
Sodoma a Gomora
Um Liebe und Thron
1921 Brunnen des Wahnsinns, Der
Das schwarze Gesicht
Trommeln Asiens, Die
1920 Der Klosterjäger
Der Ochsenkrieg

TV seriály

1953 General Electric Theater (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace