foto

Arden Cho

  • nar. 16.8.1985 (32 let)
    Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Arden je korejsko-americká modelka, herečka a zpěvačka narozená v Texasu 18. října 1985. Své dětství strávila v Dallasu a pozdní pubertu se svým mladším bratrem v Minnesotě. Kvůli svému etnickému původu se stávala častým terčem šikany. Jednou musela být dokonce hospitalizována a zotavení jí trvalo šest měsíců.

Rodiče jí zajistili mnoho nejrůznějších koníčků jako například: hru na violoncello, kurzy bojových umění, taneční kurzy, sport a malování. To vše skončilo s nástupem na University of Illinois v Urbana–Champaign, kde si zvolila za předmět psychologii, kvůli svým zážitkům z dětství. Na univerzitě se dostala i do styku s herectvím, které ji umožnilo se otevřít, uvolnit a být kýmkoliv chtěla.

Roku 2004 se stala vítězkou Miss Korea Chicago a mohla se zúčastnit se Miss Korea Pageant v Soulu (Jižní Korea). Ta se ovšem ukázala jako nepříjemná zkušenost, neboť byla nucena k plastické operaci. Po ukončení studií v roce 2007 strávila léto téhož roku v Keni humanitární pomocí. Po návratu se rozhodla přestěhovat do Los Angeles a věnovat se herecké kariéře.

Hrála v seriálech a reklamách jak v Americe, tak v Asii. Ovšem nejvíce se dostala do povědomí rolí Kiri Yukimuri, kitsune (japonská nadpřirozená bytost, v českém překladu: liška), v seriálu Vlčí Mládě (MTV-Teen Wolf). Dále hrála v seriálech jako CSI: NY nebo Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně.

Messidor

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Honor List
2017 Stuck
2013 Pád Bílého domu
2012 Grázlové z vidlákova
Walking the Halls
2011 Megakrajta versus Gatoroid (TV film)
2010 Agents of Secret Stuff
2008 Hoodrats 2: Hoodrat Warriors

TV seriály

2018 Chicago Med (TV seriál)
On Shaky Ground (S03E09)
2016 Single by 30 (TV seriál)
Vlčí mládě (TV seriál)
Radio Silence (S06E05)
Apotheosis (S05E20)
The Beast of Beacon Hills (S05E19)
další epizody (9)
2015 Vlčí mládě (TV seriál)
Ouroboros (S05E08)
Strange Frequencies (S05E07)
Required Reading (S05E06)
další epizody (8)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Sledovačka (S05E17)
2014 Vlčí mládě (TV seriál)
Klam a zmatek (S04E12)
Slib mrtvým (S04E11)
Zrůdy (S04E10)
další epizody (22)
Castle na zabití (TV seriál)
Dva ninjové (S06E18)
2012 Video Game High School (TV seriál)
2011 Prolhané krásky (TV seriál)
Někdo, kdo by mě hlídal (S01E20)
2010 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
2009 Kriminálka New York (TV seriál)
Selhání komunikace (S05E19)

TV pořady

2015 2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace