foto

Gavin O'Connor

  • nar. 1964
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gavin O’Connor rodák z Long Islandu, New York už jako malý chtěl být filmařem a jeho sny se naplnily. Po vystudování University of Pennsylvania začal jako spisovatel a producent. Svůj režijní debut měl v krátkém filmu BET (1992). Později v letech 1995 Gavin natočil snímek COMFORTABLY NUMB, ale během festivalu v Cannes film propadl.

O’Connor neztrácel naději a po propadáku se vrátil ve velkém stylu s filmem TUMBLEWEEDS (1999), podle stejnojmenné knihy od své manželky Angely Sheltonové, která film doprovázela jako výkonná producentka a to především díky své zkušenosti z dětství. O’Connor nejen film režíroval ale i si v něm zahrál. Zajímavost tohoto filmu byla v tom, že herecké obsazení nebylo nijak zvlášť výstřední a přesto se film stal hitem a to především díky svojí reálnosti. Film oceněn Zlatým Glóbem a nominací na Oskara. Gavin za film dostal také ocenění Filmmakers Trophy na Sundance Festival.

Po celosvětovém nadšení z filmu TUMBLEWEEDS, Gavin a jeho bratr Greg založili společnost Solaris. Později v roce 2004 přišlo na obrazovky něco neuvěřitelně silného a úchvatného, co právě Gavin O’Connor dokázal natočit a to film MIRACLE. Sportovní hokejové drama odehrávající se v letech 1980 během studené války mezi USA a Ruskem. Film odehrávající se v Olympijském prostředí v Lake Placid, především na ledě. Poté přišlo o čtyři roky později krimi drama HRDOST A SLÁVA, v hlavní roli s Edwardem Nortonem a Collinem Farrellem. V tuto chvíli Gavin natáčí další filmy se stejným cílem... uspět a to WARRIOR a SUNNY AND 68.

bibi "forsberg" spunk

Režijní filmografie

Filmy

2016 Pistolnice Jane
Zúčtování
2014 Only Human (TV film)
2013 Cinnamon Girl (TV film)
2011 Warrior
2008 Hrdost a sláva
2006 Prince, The (TV film)
2004 Hokejový zázrak
2001 Murphy's Dozen (TV film)
1999 Toulavé boty
1995 Comfortably Numb
1994 American Standoff

TV seriály

2017 Seven Seconds (TV seriál)
2013 Takoví normální Američané (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2004 Clubhouse (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2011 Warrior
2008 Hrdost a sláva
2001 Murphy's Dozen (TV film)
1999 Toulavé boty
1995 Comfortably Numb
1994 American Standoff
1992 Bet, The

TV seriály

2004 Clubhouse (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2011 Tady to musí být
Warrior
2005 Irská stopa
2001 Skleněný dům
1999 Toulavé boty

TV seriály

2009 Rásaí na Gaillimhe (TV seriál)
2006 Galactik Football (TV seriál)
Stardust (TV seriál)

Dokumentární

2009 Source of Pride: The Making of 'Pride and Glory'

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(60)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace