foto

Benny Safdie

  • nar. New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bratři Josh Safdie a Benny Safdie, nezávislí newyorští filmaři a herci, vyrůstali v Queensu a na Manhattanu. Inspirováni a povzbuzováni svým otcem, filmovým nadšencem, začali už v mládí točit filmy. Oba vystudovali Fakultu komunikace na Bostonské univerzitě, kde s Alexem Kalmanem spoluzaložili tvůrčí kolektiv Red Bucket Films.

Jejich společná autorská filmová tvorba zahrnuje mj. celovečerní hrané snímky Dojdi pro rozmarýn (Go Get Some Rosemary / Daddy Longlegs, 2008), Bůh ví co (Heaven Knows What, 2014) a Dobrý časy (2017), celovečerní dokument Lenny Cooke (2013) či řadu krátkých filmových děl, např. The Adventures of Slater's Friend (Dobrodružství Slaterových přátel, 2005), Černý balónek (The Black Balloon, 2012) a Trophy Hunter (Lovec trofejí, 2012).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Uncut Gems
2017 Dobrý časy
2014 Bůh ví, co
2012 The Black Balloon
2010 John's Gone
2009 Daddy Longlegs
2008 The Acquaintances of a Lonely John

Dokumentární

2013 Lenny Cooke

Hudební videoklipy

2017 JAY-Z - Marcy Me (hudební videoklip)

Střihačská filmografie

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace