foto

Aleš Procházka

  • nar. 18.4.1963 (55 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec a dabér Aleš Procházka se narodil 18. 4. 1963 v Praze. Jeho manželkou je Miroslava Pleštilová. Po ukončení Gymnázia Jana Nerudy absolvoval Divadelní fakultu AMU. V letech 1986 – 1988 působil v Činoherním studiu Ústí nad Labem. Později hostoval v Činoherním klubu Praha a v Městském divadle v Kolíně. V letech 1990 – 2006 měl angažmá v Divadle pod Palmovkou.

Na televizních obrazovkách jsme ho mohli vidět v několika televizních inscenacích a seriálech např. BAMBINOT nebo novácká ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, kde hrál exmanžela Gity Petrové.

Díky svému hlasovému projevu patří již několik let mezi přední české dabéry. Jeho hlasem promlouvají např. Tom Kranich – seriál KOBRA 11, agent Cooper – kultovní seriál TWIN PEAKS, Tom Hanks - ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA, TERMINÁL, ANDĚLÉ A DÉMONI, Kevin Space – VYJEDNAVAČ, SUPERMAN SE VRACÍ, OSTROVNÍ ZPRÁVY, John Cusack – ZLATÍČKA PRO KAŽDÉHO, 2012, IDENTITA, Clive Owen - DVOJÍ HRA, SIN CITY, KRÁL ARTUŠ a mnoho a mnoho dalších.

Lenka "blackmam" Braná

Herecká filmografie

Filmy

2018 Toman
2015 Každou vteřinu (studentský film)
2006 Otevřený prostor (studentský film)
2005 Klidná rána (studentský film)
1997 Nebezpečné vztahy (divadelní záznam)
1985 Putování za měsíční nitkou (TV film)
1983 Takový talent (TV film)

TV seriály

2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Veruna a vnoučata (S05E39)
Ohnivý srdce (S05E32)
Prozření (S05E26)
další epizody (8)
2017 Bohéma (TV seriál)
Dvojí tváře (E06)
Vyhrát za každou cenu (E05)
A přece se točí (E04)
2015 Stopy života (TV seriál)
Na dřeň (S02E08)
Poslední návrat II. (S02E07)
Poslední návrat (S02E06)
další epizody (9)
2014 Stopy života (TV seriál)
Bílý střelec (S01E08)
Zlatá mládež (S01E07)
Poslední sbormistr (S01E06)
další epizody (6)
2013 České století (TV seriál)
Kulka pro Heydricha (1941) (E03)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Víc bolesti, než radosti (E06)
další epizody (7)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Nejste náhodou inkvizitor? (S04E11)
Chci pryč! (S04E07)
Rozvod po italsku (S04E06)
další epizody (9)
2007 Škola Na Výsluní (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Druhý pokus (S03E33)
Rozinka (S03E32)
další epizody (13)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Štrúdl na rozloučenou (S02E26)
Milenky jako první (S02E25)
Už vám nevěřím (S02E22)
další epizody (20)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Sejdeme se na sále (S01E31)
Modré z nebe (S01E29)
Život není jen sex (S01E25)
další epizody (10)
1984 Bambinot (TV seriál)
Příjemná ztráta (E06)
Osudný zločin (E05)
Katastrofální omyl (E04)
další epizody (6)

Dokumentární

2018 Rudí prezidenti (TV seriál)
Kněz komunismu - Gustáv Husák (E05)
Poslušný generál - Ludvík Svoboda (E04)
Těžkosti Antonína Novotného (E03)
další epizody (5)
2016 Sedm pečetí Karla IV. (TV seriál) - vyp.
Rodinná sága (E05) - vyp.
Moudrý král (E03) - vyp.
2014 Století Miroslava Zikmunda - vyp.
2000 Příběhy slavných (TV seriál) - vyp.
Bez obav (S01E21) - vyp.
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace