foto

Thora Bjorg Helga

  • nar. 16.4.1989 (30 let)
    Reykjavík, Island

Biografie

Thora Bjorg Helga (narozená jako Þorbjorg Helga Þorgilsdottir) je islandská herečka, která je známá hlavně účinkováním ve filmu Ragnara Bragasona Hlava plná metalu (Málmhaus). Za roli v tomto filmu obdržela v roce 2014 Cenu Islandské akademie za Nejlepší herečku. Objevila se i ve filmu Hluboko (Djúpið) za který obdržela rovněž Cenu Islandské akademie, tentokrát v roce 2013 za vedlejší herečku.

Cheeter

Herecká filmografie

Filmy

2016 Autumn Lights
2014 Krev odvážných
2013 Hlava plná metalu
2012 Hluboko
2011 Nehynoucí láska

TV seriály

2017 Fangar (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)