foto

Tomislav Miličević

  • nar. 3.9.1979 (41 let)
    Sarajevo, Jugoslávie

Biografie

Narodil sa v Sarejeve, vo vtedajšej Juhoslávii (dnešná Bosna a Hercegovina) do chorvátskej rodiny. Keď mal tri roky, presťahoval sa s rodičmi do Michiganu a tam sa po čase začal učiť hrať na husliach a podľa všetkých bol veľmi dobrý. Po cca 16-tich rokoch s tým skončil. Jeho rodina zjavne emigrovala kvôli tomu, aby mladý Tomo nemusel ísť do vojny. Sám povedal: „keby sme neemigrovali, tak by som v 16-tich išiel do vojny a v 17-tich by som sa už bil v prvých líniách.“

Ale aj napriek tomu mal v 17-tich jeden zaujímavý zážitok s guľkou v nohe. Jeho otec vlastnil obchod Dunkin' Donuts a jedného dňa Tomo stál pred predajňou a postrelili ho. Neskôr tvrdil, že guľku necítil, iba videl, že mu krváca noha. Guľku si chcel na pamiatku nechať, ale v nemocnici mu povedali, že nemôže.

V 18-tich si jeho rodičia Tonka a Damir otvorili reštauráciu v Los Angeles a následne sa všetci piati (aj so sestrou Ivanou a bratom Filipom) presťahovali. V tomto veku počul svoj prvý song od 30 Seconds to Mars, a to Buddha For Mary. Legenda hovorí, že po vypočutí tejto skladby si Tomo povedal: „toto je cool a musím byť v tejto skupine“. 

Hneď nato sa vybral pred Jaredov dom a začal kempovať v jeho kríkoch. Po pár dňoch sa odhodlal zaklopať na dvere a spýtať sa, či by nemohol v skupine hrať. Jared ho pozval na skúšku a v roku 2003 sa mu sen splnil a ku skupine sa naozaj pridal. K tomuto obdobiu neskôr dodal: „Áno, dlho som sa učil hrať na husliach a nakoniec som skončil ako gitarista. Aká škoda času, však?“

Tomo sa v skutočnosti vyučil ako kuchár so špecializáciou na svadobné torty. Napriek svojmu vzdelaniu nikdy nevaril pre členov v kapele. Zaujímavosťou je, že v jednom rozhovore sa ho zo žartu pýtali: „Aké prísady v nasledujúcom zozname ingrediencií do jablkového koláča chýbajú? Múka, cukor, voda, soľ, margarín a ...?“ na čo Tomo odpovedal, že škorica. Moderátor sa pousmial a povedal: „Nesprávne, sú to jablká.“

Tomo v súčasnosti stále hrá v rockovej skupine 30 Seconds to Mars, kde pôsobí ako gitarista. O jeho súkromnom živote by sa dalo napísať asi toľko, že má milujúcu manželku Vicki Bosanko, ktorá je chorvátskeho pôvodu, a ako jediný zo skupiny má šťastné a vôbec nejaké manželstvo.

Domo "metal.storm" Highwayman

Herecká filmografie

Dokumentární

2012 Artifact
2011 Unplugged: 30 Seconds to Mars (koncert)

Hudební videoklipy

2017 Thirty Seconds To Mars - Walk On Water (hudební videoklip)
2013 30 Seconds To Mars: Up in the Air (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: Do or Die (hudební videoklip)
2010 30 Seconds to Mars: Closer to the Edge (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: Hurricane (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: This Is War (hudební videoklip)
2009 30 Seconds to Mars: Kings and Queens (hudební videoklip)
2007 30 Seconds to Mars: A Beautiful Lie (hudební videoklip)
2006 30 Seconds To Mars - Edge of the Earth (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: From Yesterday (hudební videoklip)
30 Seconds to Mars: The Kill (hudební videoklip)
2005 30 Seconds to Mars: Attack (hudební videoklip)
2002 30 Seconds to Mars: Capricorn (hudební videoklip)