foto

Roma Maffia

  • nar. 31.5.1958 (59 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká herečka Roma Maffia se narodila 31. května 1958 na Manhattanu v New Yorku. Křestní jméno jí její matka vybrala na mapě a příjmení má po svém nevlastním otci, který ji adoptoval. Svou hereckou kariéru započala u divadla.

Svůj filmový debut si odbyla v dramatu SMITHEREENS režisérky Susan Seidlman, ve kterém ztvárnila prostitutku a v jedné z vedlejších rolí se zde objevil i Chris Noth. Poté se mihla v komedii MANŽELSTVÍ S MAFIÍ, ve které se objevilo velké množství známých herců, jako například Michelle Pfeiffer, Alec Baldwin, Oliver Platt a Joan Cusack. V roce 1994 si zahrála ve snímku SKANDÁLNÍ ODHALENÍ režiséra Barryho Levinsona. Snímek se zabývá problémem sexuálního obtěžování na pracovišti a Roma zde zvárnila Catherine Alvarez, právničku hlavního hrdiny v podání Michaela Douglase. Dále se objevila v komedii Rona Howarda NOVINY a v tom samém roce ještě získala roli v lékařském seriálu NEMOCNICE CHICAGO HOPE, v němž hrála sekretářku Adama Arkina. Rok 1994 byl pro Romu úspěšný a potom se její kariéra začala slibně rozvíjet.

V roce 1995 hrála ve snímku V POSLEDNÍ CHVÍLI, thrilleru pojednávajícím o zoufalém otci (Johnny Depp), který se snaží najít svou unesenou dceru. Po tomto filmu natočila televizní snímky TAJEMNÁ ŽENA a THE HEIDI CHRONICLES, a poté přišel úspěch v podobě jedné z hlavních rolí v kriminálním seriálu PŘÍPAD PRO SAM. V seriálu hrála po dobu čtyř sezón a ztvárnila zde inteligentní soudní patoložku Grace Alvarez. Během prací na seriálu si dokázala udělat čas na natočení dalších snímků, z nichž za zmínku stojí LIKVIDÁTOR s Arnoldem Schwarzeneggerem, thriller SBĚRATEL POLIBKŮ s Morganem Freemanem a Ashley Judd, akční drama DVOJÍ OBVINĚNÍ s Tommym Lee Jonesem a komedie CO VLASTNĚ ŽENY CHTĚJÍ?, kde si zahrála plejáda slavných hereček v čele s Glenn Close a Cameron Diaz.

Poté co skončila s natáčením seriálu PŘÍPAD PRO SAM, pracovala na dvou poněkud neznámých snímcích THE NEW WOMEN a TREADING WATER. V roce 2000 začala natáčet seriál PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O odehrávající se v Miami a vyprávějící o životě, práci a problémech dvou nejlepších přátel a zároveň plastických chirurgů, které si zahráli Dylan Walsh a Julian McMahon. V něm ztvárnila lesbickou anestezioložku Liz Cruz. Na seriálu by Roma měla pracovat do roku 2010. Během roku 2003 ještě natočila film DÍRY. Od té doby co pracuje na seriálu PLASTICKÁ CHIRURGIE S.R.O., hraje spíše v neznámých snímcích jako GHOST IMAGE a YONKERS JOE. Zahostovala si taky v seriálech ALLY MCBEAL, POHOTOVOST, SOUDKYNĚ AMY, RODINA SOPRÁNŮ, POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ, KAUZY Z BOSTONU, MYŠLENKY ZLOČINCE atd.

Ve volném čase ráda píše, hraje ping pong nebo se věnuje svým psům. Také je aktivně zúčastněná v neziskové organizaci Artist for a New South Africa (ANSA).

Monika "nipandelm" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Maják
2013 Tísňová linka
2012 Až do nebe
The Real St. Nick (TV film)
2011 Dollface
2010 Kingshighway
2008 Blue Tooth Virgin, The
Yonkers Joe
2007 Obraz mrtvého
Totally Baked: A Pot-U-Mentary
2003 Díry
2002 Treading Water
2001 New Women, The
2000 David Cassidy Story, The (TV film)
1999 Co vlastně ženy chtějí?
Dvojí obvinění
1998 Silnice E9 (TV film)
1997 Defenders: Payback, The (TV film)
Sběratel polibků
1996 Her Costly Affair (TV film)
Lekce (TV film)
Likvidátor
1995 Heidi Chronicles, The (TV film)
Tajemná žena (TV film)
V poslední chvíli
1994 Noviny
Skandální odhalení
1989 American Blue Note
1988 Detektiv Janek: Vnitřní záležitosti (TV film)
Manželství s mafií
1982 Smithereens
Stuck on You!

TV seriály

2016 Prolhané krásky (TV seriál)
Burn This (S06E18)
Where Somebody Waits for Me (S06E16)
2015 Prolhané krásky (TV seriál)
FrAmed (S06E08)
Game On, Charles (S06E01)
Welcome to the Dollhouse (S05E25)
2011 Off the Map (TV seriál)
Everything's as It Should Be (E11)
2009 Dexter (TV seriál)
Kladivo vrací úder (S04E06)
2004 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Joan Rivers (S02E16)
Sean McNamara (S02E15)
Trudy Nye (S02E14)
další epizody (15)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Escobar Gallardo (S01E13)
Antonia Ramos (S01E12)
Montana, Sassy a Justice (S01E11)
další epizody (9)
2002 Vzkvétající město (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Kryštof Kolumbus (S04E03)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
1994 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace