foto

Martin Písařík

  • nar. 1.7.1979 (40 let)
    Praha, Československo

Biografie

Tento český herec pochází z dělnické rodiny. V pouhých deseti letech začal hrát v amatérském divadlu souboru Radar. Po absolutoriu hudebně-dramatického oddělení dostal pozvání Petra Lébla do Divadla Na zábradlí, kde nastudoval hlavní roli ve hře Plukovník Pták. Od roku 1999 je v divadle ABC, hostuje ale i na jiných scénách : Divadlo Radar, Ta Fantastika, Divadlo Broadway, Rubín, Městské divadlo Most.

První roli si zkusil ještě jako školák v poetickém tv. filmu MĚSTEM CHODÍ MIKULÁŠ. Podzěji změnil chlapecké role za role mužské. O ,popularitu se však pstaral až ve filmu SNOWBORĎÁCI a RO(C)K PODVRAŤÁKŮ. nyní se uplaťnuje jako kytarista a skladatel ve vlastní skupině Bojkot Production.

Dines "Dines" O.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Princezna zakletá v čase
Vánoční řezy
Štěstí je krásná věc
2019 LOVEní
2017 Dobří lidé
2016 Muzikál aneb Cesty ke štěstí
2015 Lovci a oběti
2014 Modelky s.r.o.
2013 Čtyřlístek ve službách krále
2011 Czech Made Man
Hranaři
2009 Ať žijí rytíři!
Klub osamělých srdcí (TV film)
2008 Daleko do Nashvillu (TV film)
Konec dobrodružství (studentský film)
Na rozchodnou (TV film)
2007 Skeletoni
Škola ve mlejně (TV film)
2006 Ro(c)k podvraťáků
2005 Kousek nebe
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
2004 Snowboarďáci
2003 Malovaný děti (TV film)
Probuzená skála (TV film)
Pátek čtrnáctého (TV film)
Zastávka (studentský film)
2002 Vetřelci v Coloradu (TV film)
2001 Otec neznámý aneb Cesta do hlubin duše výstrojního náčelníka (TV film)
2000 Stopař (studentský film)
1999 Až budeš starší (TV film)
Tom v kozí kůži (TV film)
1998 Genij vlasti (TV film)
1997 Jak jsme si přečetli Čapka (TV film)
1996 Na hraně (TV film)
O holiči a barvíři (TV film)
Štěstí krále Alfonse (TV film)
1994 V den psa (studentský film)
1993 Záhada hlavolamu
1992 Městem chodí Mikuláš (TV film)

TV seriály

2019 Krejzovi (TV seriál)
Nesmrtelný Čumpelík (S01E67)
Čau lásko (S01E60)
Klíč ke štěstí (S01E59)
další epizody (11)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Malé lži (S01E17)
Rapl (TV seriál)
Bludný kořen (S01E04)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Brutální žihadlo (S01E12)
2015 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Překvapení, překvapení! (S04E03)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Loupežné spiknutí (S03E31)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
Smilnění vs. smilování (S03E29)
další epizody (40)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Panenka vs. sedmá velmoc (S01E31)
Lidi umí překvapit (S01E30)
další epizody (32)
Nejlepší trapasy (TV seriál)
2012 Ententýky (TV seriál)
Ohňostroj vášně (E10)
Zamiloval jsem se, odcházím (E09)
Chvíle pro Hanu Hegerovou (E08)
další epizody (10)
Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Trapasy (TV seriál)
Na stromě (S05E05)
Zdivočelá země (TV seriál)
Držgrešle Jerry zachráncem (S04E07)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Ať žijí rytíři! (TV seriál)
Ztracená bitva (E14)
Ticho před bouří (E13)
Strašidla (E12)
další epizody (14)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Vyplouváme (E01)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zlatej chlap (S05E01)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Někdo musí být první (S04E14)
Zvládnu to sám! (S04E13)
Musíte to přežít oba (S04E08)
další epizody (49)
2005 Bazén (TV seriál)
Snowboarďáci (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
1996 Lékárníkových holka (TV seriál)

Dokumentární

2020 Jak se točí pohádka (TV seriál)
2019 Cesty za hodinářským uměním (TV seriál) - vyp.
2011 Film o filmu: Czech Made Man
2006 Film o filmu: Ro(c)k povraťáků (TV film)

Hudební videoklipy

2019 O5 a Radeček ft. Celeste Buckingham - LOVEní (hudební videoklip) - a.z.
2011 Olga Lounová - Osoba blízká (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2011 Touha (divadelní záznam)
2010 Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)
1996 Revizor (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 Menu pro Emu (TV pořad)
2019 Karaoke čtení (TV pořad)
2018 Na týden záložákem (TV pořad)
2016 Pevnost Boyard (TV pořad)
2014 Bedekr (TV pořad)
2012 7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
2011 Do roka a do dna (TV pořad)
2010 Silvestr až do dna aneb s Čmaňou půlnoc nepropásnete (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1997 Bakaláři 1997 (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1980 Studio Kamarád (TV pořad)

Fanoušci tvůrce