foto

Drea de Matteo

  • nar. 19.1.1972 (45 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Populární hvězda seriálu The Sopranos Drea de Matteo jejíž dokonale sladěná Italsko-Americká smyslnost a neokázalý rock and rollový šmrnc ji dostávájí do popředí a chybí málo, aby se z ní stala jedna z nejžádanějších Hollywoodských hvězd. Její role v The Sopranos byla originálně určena tak, aby zanechala v divácích trochu víc než jen vzpomínku na její vzhled, a její vynikající vystupování ji brzy zajistilo návrat v roli Jerseyské děvky Adriany La Cervy v populární detektivce HBO. Docela kupodivu je, že právě legenda mezi režiséry Andrew Lloyd Webber, jako první v obyvatelích Queensu vzbudil úsilí se prosadit v showbussinesu. Když bylo Dreye asi tak deset, přivedl ji Rum Tum Tugger na jeviště během Weberova představení muzikálu Cats; nepříjemná zkušenost mu jen dokázala jak působivá byla pro Matteo.

Opojný žár světel reflektorů ji okamžitě okouzlil a dal tak základ její slibné kariéry. Díky své matce, která pracovala jako scénáristka nebyla Matteo v showbussinesu žádný nováček, ale lidé si mysleli, že se z ní může během puberty stát nevychovaná holka, ona však nikdy nepřestala snít o tom, jaké je to být hvězdou. Když nastal čas vybrat si vysokou školu, Matteo se rozhodla pro Tischovu uměleckou školu New Yorské univerzity. Ačkoli se Matteo zpočátku chtěla stát režisérkou, jejího hereckého nadání si brzy všimli hledači talentů. Drea získala diplom Tischské umělecké školy v oboru produkce.

V roce 1996 se Drea představila ve svém filmovém debutu v romantické komedii The "M" Word, i když neměl příliš velkou sledovanost, její další role jí byla poskytnuta jen proto, že tento "objev" potřeboval dále prosazovat a budovat svou kariéru. Nicméně tato herečka vůbec nečekala, že její role v The Sopranos ji vyšvihne tak vysoko, až z ní její agenti udělají naprosto zaslouženou uchazečku o cenu Emmy. Její další role v podobných nezávislých filmech jako například "Meet Prince Charming" (1999) a "Sleepwalk" již upoutaly více pozornosti než The "M" Word, a Matteo si konečně mohla splnit svůj životní sen pracovat s režisérem Abelem Ferrarou, v jehož dramatu R'Xmas z roku 2001 si zahrála.

Ani kdyby si Drey doteď nikdo z filmařů "hlavního proudu" nevšiml, určitě by zaznamenali snímky jako Swordfish (2001) a Deuces Wild (2002) které z ní udělaly stoupající hvězdu. V roce 2003 dostala příležitost prožít si svůj další tajný sen - být rockovou hvězdou v muzikálovém dramatu "Prey for Rock and Roll" režiséra Alexe Steyermarka, kde si zabrnkala na basu. Společnost v čele s herečkou Jenny McCarthy (po jejímž boku si dříve zahrála ve filmu "The Perfect You" z r. 2001) ji vedla k tomu aby vystoupila proti své dřívější image holky z MTV ve své další romantické komedii "Dirty Love!" (2003). V roce 2004 se Drea vrátila před kamery ve Steyermarkově dramatu podle skutečnosti " West Memphis Three" (jež bylo inspirováno událostmi z dokumentu Paradise Lost.) Následující rok jste mohli Matteo vidět v hlavních rolích ve "Ferrara's Go Go Tales" či v akčním snímku "Assault on Precinct 13."

Jako by jí herectví nestačilo, je Drea spoluvlastníkem butiku Filth Mart, který založili spolu se svým dlouholetým přítelem. Mají taky vlastní kolekci džín.A když má volno vždy zajde zpátky do studií HB, kde její matka přes 25let vyučovala psaní divadelních her. Ona a její matka Donna de Matteo se stále rozvíjejí, a hledají nové spisovatele a nové projekty stejně jako pracují na svém vlastním materiálu pro svůj klub dramatiků, který založily.

Sasa2002

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Other
2015 Sex, Death and Bowling
Street Level
Temné kouty
2013 Free Ride
Stalkers (TV film)
2010 Padělatelé (TV film)
2009 Once More with Feeling
2008 Lake City
New Yorku, miluji Tě!
2007 Broken English
The Good Life
2006 Holky jdeme na to aneb putování tučňáků
Walker Payne
2005 Přepadení 13. okrsku
2004 Love Rome
2003 Beacon Hill
Kořist rokenrolu
2002 Divoká krev
Dokonalá
Kluk od vedle
2001 Ranaři
'R Xmas
Swordfish: Operace Hacker
2000 Gentleman from Boston, The
Sleepwalk
1996 'M' Word

TV seriály

2017 Shades of Blue (TV seriál)
Broken Dolls (S02E13)
Behind the Mask (S02E12)
The Quality of Mercy (S02E11)
další epizody (13)
2016 Shades of Blue (TV seriál)
One Last Lie (S01E13)
For I Have Sinned (S01E12)
The Breach (S01E11)
další epizody (13)
Street Level: Behind the Scenes Featurrette (TV seriál)
2014 Zákon gangu (TV seriál)
Papa's Goods (S07E13)
Red Rose (S07E12)
Suits of Woe (S07E11)
další epizody (13)
2013 Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Zákon gangu (TV seriál)
A Mother's Work (S06E13)
You Are My Sunshine (S06E12)
Huang Wu (S06E10)
další epizody (10)
2012 Zákon gangu (TV seriál)
J'ai Obtenu Cette (S05E13)
Darthy (S05E12)
Stolen Huffy (S05E04)
další epizody (4)
Californication (TV seriál)
A je to tu zas (S05E07)
2011 Zákon gangu (TV seriál)
Burnt and Purged Away (S04E12)
Call of Duty (S04E11)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Hříšník bere vše (S10E07)
2010 Zoufalé manželky (TV seriál)
Dávám ti sbohem (S06E23)
Detektivní balada (S06E22)
Malá noční hudba (S06E21)
další epizody (10)
2009 Zoufalé manželky (TV seriál)
Střemhlavý pád (S06E10)
Sebevražedné myšlenky (S06E09)
Odhalení (S06E08)
další epizody (10)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Zvěstovatel (S01E13)
Spi sladce (S01E12)
Práskač (S01E11)
další epizody (6)
2006 Joey (TV seriál)
Joey a svatba (S02E22)
Joey drží palce (S02E21)
Joey a herecké studio (S02E20)
další epizody (9)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Studené kameny (S06E11)
Model vyšlý z módy (S06E01)
2005 Joey (TV seriál)
Joey a vánoční večírek (S02E13)
Joey a výlet do Tijuany (S02E12)
Joey a kamarád ze školy (S02E11)
další epizody (25)
2004 Joey (TV seriál)
Joey a nečekaný zvrat (S01E12)
Joey a výlet (S01E11)
Joey a velký konkurz (S01E10)
další epizody (12)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Dlouhodobé parkování (S05E12)
Chladnokrevná msta (S05E10)
Neznámí muži tmavé pleti (S05E09)
další epizody (10)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Příboj (S04E13)
Silný, mlčenlivý typ (S04E10)
Nová spojení, nové akvizice (S04E08)
další epizody (9)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Jednočlenná armáda (S03E13)
Podraz (S03E09)
Když Pán povstal (S03E08)
další epizody (9)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Panoptikum (S02E13)
Rytíř v bílém brnění (S02E12)
Odkud na věčnost? (S02E09)
další epizody (11)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Sen o Jeannie Cusamanové (S01E13)
Hit je hit (S01E10)
Legenda o Tennessee Moltisantim (S01E08)
další epizody (7)

Dokumentární

2016 L.A. A Queer History - vyp.
2007 Aperture (TV seriál)
Making 'Cleaver' (TV film)

TV pořady

2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace