foto

Tony Sirico

  • nar. 29.7.1942 (75 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Hrál jsem asi tak v 45 filmech. Ve 40 z nich jsem hrál gangstera a v 5 zkorumpovaného policajta."

Tony Sirico (celým jménem Genaro Anthony Sirico Jr.) se narodil 29. července 1942 v newyorském Brooklynu rodičům sicilského původu. Jeho nejslavnější rolí je bezpochyby postava mafiánského caporegime Paulie “Walnuts” Gualtieriho ze seriálu HBO RODINA SOPRÁNŮ. Sám Sirico přiznává, že jeho bohatá kriminální minulost přispěla k dokonalému ztvárnění postavy Paulie Gualtieriho.

Sirico byl spolupracovníkem rodiny Colombů (jedné z pěti rodin Cosa nostry v New Yorku) pod vedením Carmine Persica a policií byl zatčen až 28krát. V roce 1967 byl odsouzen za vyloupení brooklynského nočního klubu a z trestu si odseděl 13 měsíců. V roce 1971 byl odsouzen k čtyřem letům za držení zbraně a ve vězení strávil dalších 20 měsíců svého života.

Po propuštění na svobodu se začal Tony Sirico věnovat herectví a členství v Screen Actors Guild (americká odborová organizace sdružující herce) získal za účinkování ve filmu Crazy Joey (1974). V těžkých začátcích Siricovi pomohla především spolupráce s režisérem Jamesem Tobackem (filmy Prsty, Láska a peníze, Exposed, Sukničkář a další).

Jako herec se Tony Sirico nakonec prosadil a hrál v téměř 60 filmech. Získal role v řadě snímcích Woodyho Allena včetně VÝSTŘELŮ NA BRODWAYI (1994), MOCNÁ AFRODITÉ (1995) nebo CELEBRITY (1998). Rovněž hrál v MAFIÁNECH (1990), ROMEO KRVÁCÍ (1993) nebo ZEMĚ POLICAJTŮ (1997). Jeho kariérní vrchol - seriál RODINA SOPRÁNŮ - se začal vysílat na HBO v lednu roku 1999.

Tony Sirico je otcem dvou dětí (syn a dcera) a stále žije v newyorském Brooklynu ve čtvrti Bensonhurst. Mimochodem Bensonhurstu se přezdívá brooklynská „Little Italy“. Cosa nostra zde má stále silnou tradici a pevné vazby. Tony si vybral k životu dobré místo:-)

Pár faktů o Tony Siricovi:

- Jeho bratr Robert Sirico je katolickým knězem v diecézi Kalamazoo ve státě Michigan.

- Věnuje se bojovým uměním - karate a kung fu.

- Strávil řadu let v US Army.

Igor "Fanucci" Walter

Herecká filmografie

Filmy

2018 Sarah Q
2017 Kolo zázraků
2016 Café society
2015 Respect the Jux
Touched the Film
2014 Family on Board
Friends and Romans
Zarra's Law
2013 Nicky Deuce (TV film)
Super Athlete
2012 Žraločí masakr v Jersey Shore (TV film)
2008 Letters to Santa: A Muppets Christmas (TV film)
Sno Cone Stand Inc, The
2002 Turn of Faith
2001 Smokin' Stogies
2000 Osud tomu chtěl
1999 Mickovy modré oči
1998 Celebrity
Mob Queen
Pravidla špinavé hry (TV film)
Svědek proti mafii (TV film)
1997 Pozor na Harryho
The Deli
Země policajtů
1996 Mafián (TV film)
Všichni říkají: Miluji tě
1995 Dearly Beloved
Mocná Afrodité
Mrtví prezidenti
1994 Pátrání po Jednookém Jimovi
Výstřely na Broadwayi
1993 Policajt z New Yorku
Romeo krvácí
1992 In the Shadow of a Killer (TV film)
Nevinná krev
1991 Štěstí z 29. ulice
1990 Hra s ohněm
Mafiáni
1989 Cookie
Crack
Perfektní svědek (TV film)
1987 Hello Again
Sukničkář
1983 Bez šance
The Last Fight
1982 Láska a peníze
1981 Je to fajn
1980 Výzva
1979 Hoodlums
1978 Hughes and Harlow: Angels in Hell
Prsty
The One Man Jury

TV seriály

2017 Americký táta (TV seriál)
Garbage Stan (S14E20)
2016 Griffinovi (TV seriál)
The Boys in the Band (S15E01)
2015 Griffinovi (TV seriál)
Stewie, Chris & Brian's Excellent Adventure (S13E07)
2013 Griffinovi (TV seriál)
Christmas Guy (S12E08)
Into Harmony's Way (S12E07)
Life of Brian (S12E06)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
2010 Chuck (TV seriál)
Chuck a falešná identita (S03E08)
2007 Rodina Sopránů (TV seriál)
Made in Amerika (S06E21)
Modrá kometa (S06E20)
Nový příchod (S06E19)
další epizody (9)
2006 Rodina Sopránů (TV seriál)
Kaisha (S06E12)
Studené kameny (S06E11)
Moe a Joe (S06E10)
další epizody (11)
2004 Rodina Sopránů (TV seriál)
Nic ve zlém (S05E13)
Dlouhodobé parkování (S05E12)
Zkušební sen (S05E11)
další epizody (11)
2002 Rodina Sopránů (TV seriál)
Příboj (S04E13)
Elois (S04E12)
Volání o pomoc (S04E11)
další epizody (10)
2001 Kouzelní kmotříčci (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Jednočlenná armáda (S03E13)
Noční výlet (S03E11)
A ochraňuj nás před mocí Satanovou (S03E10)
další epizody (12)
2000 Rodina Sopránů (TV seriál)
Panoptikum (S02E13)
Domácí vězení (S02E11)
Krach (S02E10)
další epizody (12)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Sen o Jeannie Cusamanové (S01E13)
Isabella (S01E12)
Nikdo nic neví (S01E11)
další epizody (13)
1982 Police Squad! (TV seriál)
Ring of Fear (A Dangerous Assignment) (E02)

Dokumentární

1989 Big Bang, The
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace