foto

Carol Alt

  • nar. 1.12.1960 (57 let)
    Long Island, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Třetí ze čtyř dětí bývalého armádního důstojníka a šéfa hasičů Anthonyho Alta a modelky Muriel Alt, se narodila 1. prosince 1960 jako Carol Ann Alt a vyrostla na Long Islandu v New Yorku. Během svého prvního ročníku na Hofstrově Univerzitě se začala věnovat modelingu a zakrátko dala studiím vale a přestěhovala se na Manhattan, kde se vypracovala na jednu z nejžádanějších modelek 80tých let minulého století. Její „milionová tvář“ postupně zdobila titulní stránky módních časopisů Harper´s Bazaar, Life, oblíbeného plavkového vydání Sports Illustrated, Cosmopolitanu ale i lechtivého Playboye. Když po osmi letech její kariéra modelky končila, přehodila výhybku na herečku, aby se posléze objevila ve více než 50 amerických a evropských filmech, seriálech, epizodách z nichž většina byla natočena v Italské produkci.

Jejím prvním významným filmovým počinem je film MY FIRST 40 YEARS z roku 1987, kde si zahrála po boku Elliotta Goulda a Jeana Rocheforta dívku Marinu, která sní o slávě a bohatství a jde rozhodně za svým cílem dokud ji do cesty nevstoupí láska v podobě mladého umělce. Carol Alt byla hvězdou především romantických seriálech s nádechem dramatu mezi nejznámější bezesporu patří ZÁKON POUŠTĚ z roku 1989 s Rutgerem Hauerem, Omarem Sharifem a Kari Bedim, kde Carol ztvárnila matku jejíž syn je svým otcem unesen do pouštního města aby tam byl vychován ve vládce pouštního kmene. Dalším v České republice známým seriálem je pak MISE LÁSKY (též Misie lásky), režírovaný slavným Dinem Risim, kde hrála dívku z bohaté rodiny, která se na dovolené v Indii pozná s charismatickým knězem a rozhodne se rozejít se svým snoubencem těsně před svatbou a stane se nevěstou Kristovou sloužící v misii hluboko v Brazílii. V tomto seriálu se mimo jiné projevil Altin zájem o osud deštných pralesů, který dávala najevo jak už při své práci modelky, tak i ve svém dalším známém seriálu AMAZONKA z roku 1999. Poněkud odlehčenější je pak dobrodružný seriál s Hulkem Hoganem BLESK V RÁJI. Zajímavou seriálovou rolí byla postava hraběnky Anny Capilupi v seriálu VELKÝ OHEŇ z roku 1996 podle předlohy Lva Tolsteho.

Z filmů pak stojí za zmínku komedie z roku 1991 ĎÁBLOVO POKUŠENÍ, kde si zahrála svůdnou čertici, bojující s andělem o duši taxikáře v podání Buda Spencera. SOUKROMÉ NEŘESTI z roku 1997 s Howardem Sternem, kde však ztvárnila jen vedlejší roli. I její „česká“ účast ve filmu čecho-kanaďana a Milínského tvůrce videonesmyslů Lloyda A. Simandla CRACKERJACK 2 s Karlem Rodenem a Kateřinou Brožovou.

V novém tisíciletí se už objevuje jen v nezávislých produkcích ve filmech jako HITTERS, THE LOOK a SIGN OF THE CROSS, které posbírali ceny na menších filmových festivalech a horové sci-fi ZNAMENÍ HADA.

Zbyněk "PetrPan2" L

Herecká filmografie

Filmy

2015 Stealing Chanel
2012 Do Říma s láskou
2008 Muž který měl zemřít
2007 Homo Erectus
Mattie Fresno and the Holoflux Universe
Piper (TV film)
Twisted Fortune
2006 Merry Little Christmas, A
Naivní důvěra (TV film)
2005 Vosy útočí (TV film)
2004 Znamení hada
2003 Look, The
2002 Hitters
2001 My Best Friend's Wife
2000 Camera
1999 Odhalení
1998 Hra na schovávanou (TV film)
Muž z bouře
1997 Crackerjack 2
Protektor
Soukromé neřesti
1995 Thunder in Paradise 3
Velký oheň (TV film)
Vražedná minulost
1994 Ocelová aréna
Thunder in Paradise II
1993 Anni 90 - Parte II
Hřmění v ráji
Úctyhodná žena II (TV film)
1992 Beyond Justice
Medvídek Arthur (TV film)
Please Watch the Jon Lovitz Show (TV film)
Vrah na zakázku (TV film)
1991 Ďáblovo pokušení
Miliardi
Úctyhodná žena (TV film)
1989 Mortacci
Più bella del reame, La
1988 Bye Bye Baby
Treno di panna
Vizio di vivere, Il (TV film)
1987 Miei primi quarant'anni, I
Rytíři z Houstonu (TV film)
1986 Via Montenapoleone
1983 Portfolio

TV seriály

2005 Caterina e le sue figlie (TV seriál)
1999 Afrika je mým domovem (TV seriál)
Amazonka (TV seriál)
Walking After Midnight (TV seriál)
1994 Blesk v ráji (TV seriál)
1992 Missione d'amore (TV seriál)
1989 Zákon pouště (TV seriál)
1982 Capitol (TV seriál)

Dokumentární

2017 Super vacanze di Natale - a.z.
2012 O tváři: Supermodelky tehdy a nyní
2004 Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2001 Carré Otis: The E! True Hollywood Story (TV film)
Intimate Portrait: Cheryl Tiegs (TV film)
1999 Celebrity Profile (TV seriál)
1985 Look, The

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1998 Howard Stern Radio Show, The (TV pořad)
1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace