foto

Filip Remunda

  • nar. 5.5.1973 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval pražskou FAMU, katedru dokumentární tvorby, v dílně Karla Vachka. Je spoluzakladatelem Institutu dokumentárního filmu, který pomáhá prosazení českého filmu v zahraničí.

Za film Obec B získal cenu na MFF Karlovy Vary a řadě dalších festivalů v Evropě a USA. Do širšího povědomí veřejnosti se zapsal spolu s Vítem Klusákem filmovou reality show o fiktivním hypermarketu Český sen. Je držitelem Ceny Pavla Kouteckého, udělovanou za osobitý dokumentaristický počin, za film Pulec, králík a Duch svatý. Za dokumentární komedii – o radaru, který nebyl – Český mír získal spolu s Vítem Klusákem Cenu filmových kritiků a teoretiků za nejlepší dokument – v rámci soutěže Český lev a hlavní cenu na Mezinárodním festivalu dokumentů DMZ v Jižní Koreji.

Spolu s Vítem Klusákem založil v roce 2003 nezávislou filmovou produkční společnost Hypermarket film, která se podílí na dokumentech dalších známých i debutujících tvůrců (např. sérii autorských dokumentárních filmů Český žurnál).

(Bontonfilm CZ)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Zvláštní vyšetřování (TV seriál)

Dokumentární

2017 Český Pepík jede do Polska poznat lásku k Bohu
2016 Český žurnál (TV seriál)
Krtek a Lao-c' (E20)
2015 Pára nad řekou
Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
Český žurnál (TV seriál)
Má vlast Afghánistán (E15)
Blízký daleký východ (E14)
2014 Boží mlýny na prodej (TV film)
Čtyři dny v Hotelu Pavouk (TV film)
Jazzové války
Český žurnál (TV seriál)
Obnažený národ (E10)
2013 Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (E05)
Spřízněni přímou volbou (E04)
Život a smrt v Tanvaldu (E01)
Dobrý řidič Smetana
Sametová revoluce (TV film)
2011 24 (TV film)
2010 Český mír
Epochální výlet pana Třísky do Ruska (TV film)
2008 Vánoce v Bosně
2007 Pulec, králík a Duch svatý
2006 Setkat se s filmem
2004 Český sen
2002 A.B.C.D.T.O.P.O.L.
Den poezie
Obec B. (studentský film)
2001 Hilary a Chris na cestě (studentský film)
Touha tančit

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)
2009 Ano, šéfe! (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Ivonou Novomestskou (TV pořad)
Burianův den žen s Kateřinou Jacques (TV pořad)
Burianův den žen s obyvateli věžáku v Bajkonurské ulici (TV pořad)
Burianův den žen s Petrou Edelmannovou (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)
Burianův den žen s Hilary Binder (TV pořad)
Burianův den žen s Janou Uriel Kratochvílovou (TV pořad)
Burianův den žen s Žanetou Rosenberg (TV pořad)
2000 Velký vůz (TV pořad)

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 Český žurnál (TV seriál)
Krtek a Lao-c' (E20)
2015 Český žurnál (TV seriál)
Má vlast Afghánistán (E15)
2013 Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (E05)
Spřízněni přímou volbou (E04)
Pančovaná republika (E03)
2004 Český sen

TV pořady

2015 Ceny české filmové kritiky 2014 (TV pořad)
2013 Nominační večer Českého lva 2013 (TV pořad)
2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2016 Český žurnál (TV seriál)
Krtek a Lao-c' (E20)
2015 Pára nad řekou
Český žurnál (TV seriál)
Blízký daleký východ (E14)
2014 Český žurnál (TV seriál)
Obnažený národ (E10)
2013 Český žurnál (TV seriál)
Svobodu pro Smetanu (E05)
Spřízněni přímou volbou (E04)
Život a smrt v Tanvaldu (E01)
Dobrý řidič Smetana

TV pořady

2007 Burianův den žen (TV pořad)

Producentská filmografie

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace