foto

Filip Remunda

  • nar. 5.5.1973 (44 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval pražskou FAMU, katedru dokumentární tvorby, v dílně Karla Vachka. Je spoluzakladatelem Institutu dokumentárního filmu, který pomáhá prosazení českého filmu v zahraničí.

Za film Obec B získal cenu na MFF Karlovy Vary a řadě dalších festivalů v Evropě a USA. Do širšího povědomí veřejnosti se zapsal spolu s Vítem Klusákem filmovou reality show o fiktivním hypermarketu Český sen. Je držitelem Ceny Pavla Kouteckého, udělovanou za osobitý dokumentaristický počin, za film Pulec, králík a Duch svatý. Za dokumentární komedii – o radaru, který nebyl – Český mír získal spolu s Vítem Klusákem Cenu filmových kritiků a teoretiků za nejlepší dokument – v rámci soutěže Český lev a hlavní cenu na Mezinárodním festivalu dokumentů DMZ v Jižní Koreji.

Spolu s Vítem Klusákem založil v roce 2003 nezávislou filmovou produkční společnost Hypermarket film, která se podílí na dokumentech dalších známých i debutujících tvůrců (např. sérii autorských dokumentárních filmů Český žurnál).

(Bontonfilm CZ)

Režijní filmografie

TV seriály

2016 Zvláštní vyšetřování (TV seriál)

Dokumentární

2017 Český Pepík jede do Polska poznat lásku k Bohu
2016 Český žurnál - Krtek a Lao-c' (E20) (epizoda)
2015 Český žurnál - Blízký daleký východ (E14) (epizoda)
Český žurnál - Má vlast Afghánistán (E15) (epizoda)
Pára nad řekou
Ukrajinská čítanka: Ukrajina, davaj, Ukrajina (TV seriál)
2014 Boží mlýny na prodej (TV film)
Český žurnál - Obnažený národ (E10) (epizoda)
Čtyři dny v Hotelu Pavouk (TV film)
Jazzové války
2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál - Spřízněni přímou volbou (E04) (epizoda)
Český žurnál - Svobodu pro Smetanu (E05) (epizoda)
Český žurnál - Život a smrt v Tanvaldu (E01) (epizoda)
Dobrý řidič Smetana
Sametová revoluce (TV film)
2011 24 (TV film)
2010 Český mír
Epochální výlet pana Třísky do Ruska (TV film)
2008 Vánoce v Bosně
2007 Pulec, králík a Duch svatý
2006 Setkat se s filmem
2004 Český sen
2002 A.B.C.D.T.O.P.O.L.
Den poezie
Obec B. (studentský film)
2001 Hilary a Chris na cestě (studentský film)
Touha tančit

TV pořady

2013 Celnice (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)
2009 Ano, šéfe! (TV pořad)
2008 Burianův den žen s Ivonou Novomestskou (TV pořad)
Burianův den žen s Kateřinou Jacques (TV pořad)
Burianův den žen s obyvateli věžáku v Bajkonurské ulici (TV pořad)
Burianův den žen s Petrou Edelmannovou (TV pořad)
2007 Burianův den žen (TV pořad)
Burianův den žen s Hilary Binder (TV pořad)
Burianův den žen s Janou Uriel Kratochvílovou (TV pořad)
Burianův den žen s Žanetou Rosenberg (TV pořad)
2000 Velký vůz (TV pořad)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(25)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace