foto

Andrew McFarlane

  • nar. 6.6.1951 (69 let)
    Albany, Western Australia, Austrálie

Biografie

Andrew McFarlane je australský herec, který má na kontě několik zajímavých divadelních a filmových rolí.

McFarlane se narodil ve městě Albany v Západní Austrálii, ale vyrůstal na dobytčí farmě v Queenslandu. Jeden rok studoval práva v Melbourne, poté zkusil studium zahradnictví až se nakonec rozhodl, že se stane hercem. Po absolvování NIDA /National Institute of Dramatic Art/ v roce 1973, si odbyl svůj herecký debut pro televizní společnost Crawford Production v policejních dramatech HOMICIDE /1964-1977/ a MATLOCK POLICE /1970-1975/. Získal pravidelnou roli v seriálu DIVISION 4 /1969-1975/, a poté účinkoval v rodinném TV seriálu z období 2 sv.války THE SULLIVANS /1976-1983/, kde hrál postavu nejstaršího syna Johna Sullivana. Nicméně po 18 měsících McFarlane ze seriálu odchází.Tvůrci nechali jeho postavu zmizet ve vojenské akci s nedokončeným rozuzlením v případě, že by se McFarlane chtěl do seriálu vrátit. Do role Johna Sullivana se vrátil v TV filmu THE JOHN SULLIVAN STORY a toto ztvárnění mu vyneslo cenu Sammy Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli v TV seriálu pro rok 1977.

Posléze získal roli v miniseriálu THE FLYING DOCTORS /1986-1993/. Na vrcholu své popularity ale opět z natáčení odchází a to po 16 episodách. Zpátky se vrátil v páté sezóně a natočil dalších 37 dílů. Jako policejní prokurátor Gibson hrál v TV drama-seriálu RAFFERTY'S RULES /1987-1990/, jako otec Tashy Andrew účinkoval v rodinném seriálu HOME AND AWAY /1988-současnost/ a jako Bobby Hoyland v další soap opeře NEIGHBOURS /1985-současnost/.

Od roku 2000 byl moderátorem vzdělávacího dětského pořadu Play School, a v historickém dokumentu ABC ztvárnil guvernéra Nového Jižního Walesu Arthura Phillipa. V TV seriálu SPELLBINDER hrál postavu Briana Reynoldse a v miniseriálu THE ALICE /2005-2008/ hrál Hugha Delaneyho.V roce 2009 hrál v dokumentárním seriálu UNDERBELLY: A TALE OF TWO CITIES - zabývajícím se příběhy podle skutečných událostí - postavu antidrogového propagátora Donalda Mackaye, který byl za své nekompromisní postoje zavražděn.

V roce 2010 se McFarlane objevil poprvé ve svém životě v muzikálu Fame The Musical v divadle Capital Theatre v Sydney. V Austrálii je jedním z nejpopulárnějších televizních herců, studoval ve stejném ročníku jako další známá herečka Angela Punch McGregor, má mladší sestru Fionu a momentálně bydlí a píše v Sydney.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2015 Truth
2012 Shadow Valley
The Monogamy Experiment
2009 Bourke Boy
2008 Burning Sands
Dream Life (TV film)
2005 Fellowship
2003 Božská Lily (TV film)
2002 Hora hrdinů (TV film)
1999 Airtight (TV film)
1998 Day of the Roses (TV film)
1996 Nenápadné lži
1988 Barracuda (TV film)
Boulevard of Broken Dreams
1985 I Can't Get Started
1981 Doctors & Nurses
1979 The John Sullivan Story (TV film)
1977 Harness Fever (TV film)
1976 Break of Day

TV seriály

2020 Between Two Worlds (TV seriál)
2019 Ms Fisher's Modern Murder Mysteries (German version) (TV seriál)
Episode 1 (E01)
Vraždy pro slečnu Fisherovou (TV seriál)
Vražda v obchodním domě (E01)
Tajné město (TV seriál)
Dvakrát hurá pro demokracii (S02E06)
Komu zvoní hrana (S02E05)
Zlámaný pták (S02E04)
další epizody (6)
2017 Newton's Law (TV seriál)
Seven Types of Ambiguity (TV seriál)
Zádrhel (TV seriál)
Příliš lidské (S02E03)
Dvě pravdy (S02E02)
2016 Cleverman (TV seriál)
Hyde & Seek (TV seriál)
Episode 4 (E04)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Kód (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2015 Zádrhel (TV seriál)
Pravidla musí existovat (S01E06)
Beznadějný trojúhelník (S01E05)
Spravedlnost neexistuje (S01E04)
další epizody (6)
2014 Devil's Playground (TV seriál)
Love Child (TV seriál)
Rake (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
2009 Ostré jako břitva (TV seriál)
Business as Usual (S02E04)
Bad Habits (S02E02)
Aussie Bob & Kiwi Terry (S02E01)
2002 Západní křídlo (TV seriál)
Election Night (S04E07)
The Red Mass (S04E04)
20 Hours in America: Part II (S04E02)
další epizody (4)
1998 The Violent Earth (TV seriál)
1995 Vládci kouzel (TV seriál)
Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Ukojení (S01E03)
1994 Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Zrádné činy (S01E01)
1993 Rajská pláž (TV seriál)
1987 Rafferty's Rules (TV seriál)
1986 The Flying Doctors (TV seriál)
1982 1915 (TV seriál)
1979 Patrol Boat (TV seriál)
1976 The Sullivans (TV seriál)
1969 Division 4 (TV seriál)

Dokumentární

2012 Singapore 1942 End of Empire

Host

TV pořady

2014 Black Comedy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky