foto

Meredith Baxter

  • nar. 21.6.1947 (70 let)
    South Pasadena, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako Meredith Anne Baxter ve městě South Pasadena v Kalifornii. Její matka Whitney Blake byla herečkou, scénáristkou a režisérkou situačních komedií, její otec Tom byl rozhlasový moderátor. Meredith měla ještě dva starší bratry: Roberta Whitney a Briana Thomase. Vystudovala Hollywood High School. Je vegetariánka. Z rolí ji nejvíce proslavily role v seriálech.

Na začátku své herecké kariéry v letech 1972 – 1973 si zahrála titulní roli Bridget v komediálním seriálu BRIDGET LOVES BERNIE, kde se seznámila s Davidem Birney, který byl nejprve jejím hereckým partnerem a později druhým manželem. Opravdu známou se ale stala až díky své další seriálové roli Nancy Maitland, kterou hrála v letech 1976 – 1980 v komediálním seriálu FAMILY. Za herecký výkon v tomto seriálu byla v leteh 1977 a 1978 dvakrát nominována na cenu Emmy pro nejlepší seriálovu herečku ve vedlejší roli, ale bohužel ji nezískala.

Její třetí velkou seriálovou rolí byla v letech 1982 – 1989 role Elyse Keaton – matky Michaela J. Foxe - v komediálním seriálu RODINNÁ POUTA. V době natáčení tohoto seriálu byla jen o 14 let starší než její filmový syn. Natáčení tohoto seriálu ji natolik pohltilo, že v době, kdy čekala se svým druhým manželem dvojčata, natáčela až do sedmého měsíce těhotenství a měsíc po porodu už stála před kamerou znovu. Po skončení seriálu se začala více věnovat filmové práci. V roce 1990 si zahrála psychopatickou únoskyni v thrilleru THE KISSING PLACE. Další nominaci na cenu Emmy jí pak přinesla role rozvedené ženy obviněné z vraždy svého bývalého manžela a jeho nové ženy v dramatu podle skutečné události A WOMEN SCORNED: THE BETTY BRODERICK STORY. V roce 1994 se jí konečně podařilo získat cenu Emmy za roli lesbické matky vychovávající svého malého syna ve filmu OTHER MOTHERS. V roce 1997 si znovu zahrála matku Michaela J. Foxe, tentokrát v situační komedii společnosti ABC nazvané SPIN CITY. V roce 2007 se objevila v seriálu WHAT ABOUT BRIAN a zahrála si také umírající matku detektiva Lilly Rush v seriálu COLD CASE. Podařilo se jí překonat rakovinu prsu a založila nadaci na výzkum této nemoci.

Jejím prvním manželem se v červnu roku 1966 stal herec Robert Lewis Bush. Přestože se jim narodily dvě děti - syn Ted a dcera Eva, manželství nevydrželo a skončilo v listopadu roku 1971 rozvodem. V dubnu roku 1974 se jejím druhým manželem stal herec David Birney. Měli spolu celkem tři děti – dvojčata Petera a Mollie a další dceru Kate, ale i toto manželství skončilo v září roku 1990 rozvodem. V říjnu roku 1995 se provdala potřetí a naposledy – vzala si herce a scénáristu Michaela Blodgetta. I s ním se ale po pěti letech manželství rozvedla. Ke konci roku 2009 se veřejně přiznala ke své homosexuální orientaci a oznámila, že hodlá napsat své paměti.

O přiznání homosexuality svému nevlastnímu otci Alanu Menningsovi uvedla toto: „Řekla jsem mu prostě: Chodím se ženou. A on na to: Já také. A bylo to“.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Undateable John
2015 Becoming Santa (TV film)
2013 Pomsta a spravedlnost (TV film)
Reading Writing & Romance (TV film)
2012 Naughty or Nice (TV film)
2010 Únos letadla
2009 Svazující tajemství (TV film)
2008 Zprávy TV Onion
2006 Cesta do ráje
2005 Neuvěřitelný život Ethana Greena
2004 Anděl v rodině (TV film)
2003 Ostrov smrti
2002 Vánoční návštěvník (TV film)
2001 Murder on the Orient Express (TV film)
Právo na život (TV film)
Těžký návrat (TV film)
2000 Nebezpečná láska (TV film)
1999 Down Will Come Baby (TV film)
Elevator Seeking
Holy Joe (TV film)
Miracle on the 17th Green (TV film)
1997 Dog's Best Friend (TV film)
Let Me Call You Sweetheart (TV film)
Skryté dědictví (TV film)
Zázračný háj (TV film)
1996 After Jimmy (TV film)
1995 Betrayed: A Story of Three Women (TV film)
1994 For the Love of Aaron (TV film)
My Breast (TV film)
One More Mountain (TV film)
1993 Darkness Before Dawn (TV film)
Other Mothers (TV film)
1992 Her Final Fury: Betty Broderick, the Last Chapter (TV film)
Woman Scorned: The Betty Broderick Story, A (TV film)
1991 Mother's Justice, A (TV film)
Pád do tmy (TV film)
1990 Burning Bridges (TV film)
Jezebel's Kiss
Kissing Place (TV film)
1989 Diaries of Adam and Eve, The (TV film)
She Knows Too Much (TV film)
1988 Winnie (TV film)
1987 Long Journey Home, The (TV film)
1986 Kate's Secret (TV film)
1985 Family Ties Vacation (TV film)
Rape of Richard Beck, The (TV film)
1982 Dělej, co umíš (TV film)
1981 Two Lives of Carol Letner, The (TV film)
Vanities (TV film)
1979 Family Man, The (TV film)
1978 Little Women (TV film)
1976 Bittersweet Love
Listopadový plán (TV film)
Všichni prezidentovi muži
1975 Impostor, The (TV film)
Night That Panicked America, The (TV film)
Target Risk (TV film)
1974 Stranger Who Looks Like Me, The (TV film)
1973 Cat Creature, The (TV film)
Invasion of Carol Enders, The (TV film)
1972 Ben
Stand Up and Be Counted

TV seriály

2014 Finding Carter (TV seriál)
2013 Mámou přes noc (TV seriál)
The Neighbors (TV seriál)
Supreme Like Me (S02E10)
Thanksgiving Is No Schmuck Bait (S02E09)
2011 Griffinovi (TV seriál)
Bratři a sestry (S09E15)
2010 Dan Vs. (TV seriál)
2009 Griffinovi (TV seriál)
Stew-roidy (S07E13)
Gay do každé rodiny (S07E08)
2007 Odložené případy (TV seriál)
Šmírák (S04E24)
Smrt z milosti (S04E23)
Lodní náklad (S04E22)
další epizody (4)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Krásný Blázínek (S03E19)
2005 Closer (TV seriál)
1996 Faculty, The (TV seriál)
1982 Rodinná pouta (TV seriál)
1980 Beulah Land (TV seriál)
1976 City of Angels (TV seriál)
Family (TV seriál)
1975 Medical Story (TV seriál)
1972 Bridget Loves Bernie (TV seriál)

Dokumentární

2012 Raid of the Rainbow Lounge - vyp.

TV pořady

2015 The 42nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2011 The 9th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2008 The Doctors (TV pořad)
2002 NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
The Pat Sajak Show (TV pořad)
1983 Battle of the Network Stars XIV (TV pořad)
1978 The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace