Reklama

Reklama

Angourie Rice

Angourie Rice

nar. 01.01.2001 (23 let)
Perth, Western Australia, Austrálie

Biografie

Narodila se na západním pobřeží australského kontinentu v Perthu, ale žije v Melbourne. Šestnáctiletá Australanka Angourie Rice není před filmovou kamerou žádným nováčkem a má na kontě již několik filmů. Ke svým snům o herectví měla Angourie už od začátku o něco blíž než její kamarádky, protože otec je režisérem a matka herečkou a spisovatelkou.

První příležitosti dostala v krátkometrážních filmech a reklamách. Jeden z těch krátkých filmů, Transmission z roku 2012, měl velký úspěch a tehdy jedenáctiletá dívka s ním putovala i po světových festivalech. Hrála v něm dítě, které prochází postapokalyptickou australskou pustinou a získala za svůj výkon různá ocenění.

Do světa velkého filmu nahlédla poprvé o rok později a žánr moc nezměnila. Thriller These Final Hours (2013) rovněž líčí katastrofu lidstva. Kromě toho se i objevila v průměrném Putování s dinosaury (2013). Kariéra Angourie se úspěšně rozvíjela i v dalších letech. V roce 2016 jsme ji viděli po boku Ryana Goslinga v akční komedii Správní chlapi a v roce 2017 se objevila v marvelovce Spider Man: Homecoming a v dramatu Sofie Coppoly Oklamaný.

ČSFD.cz

Herečka

Host

Reklama

Reklama