foto

Artturi Laakso

  • nar. 26.10.1893
    Hollola, Finské velkoknížectví, Ruské impérium
  • zem. 22.9.1976 (82 let)

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Herecká filmografie

Filmy

1973 Pohjantähti
1969 Kustaa Vaasa (TV film)
Teatterituokio: Suomen paras näyttelijä (TV film)
1968 Liejukana (TV film)
Täällä Pohjantähden alla
1965 Teatterituokio: Avioerotuomari (TV film)
1963 Teatterituokio: Matka Biarritziin (TV film)
1962 Chlapci
Vaarallista vapautta
1961 Kultainen portti (TV film)
1960 Opettajatar seikkailee
1959 Punainen viiva
1958 Nuori mylläri
1957 1918
Niskavuori taistelee
Pikku Ilona ja hänen karitsansa
Taas tyttö kadoksissa!
1955 Kunniankukko
Lähellä syntiä
Nukkekauppias ja kaunis Lilith
Onni etsii asuntoa
Pekka ja Pätkä puistotäteinä
Rakas lurjus
1954 Hei, rillumarei!
Niskavuoren Aarne
Näkemiin Helena
Taikayö
1952 Komppanian neropatit
Kulkurin tyttö
Omena putoaa
Radio tulee hulluksi
Yhden yön hinta
1949 Aaltoska orkaniseeraa
Katupeilin takana
Orpopojan valssi
Pikku pelimannista viulun kuninkaaksi
Professori Masa
1948 Haaviston Leeni
1947 Särkelä itte
1946 Kultainen kynttilänjalka
Menneisyyden varjo
Nuoruus sumussa
1945 Rakkautensa uhri
Ristikon varjossa
1944 Anja tule kotiin
Ballaadi
Erehtyneet sydämet
Hiipivä vaara
1943 Neiti Tuittupää
Raudan kansaa
Suomisen taiteilijat
Tuomari Martta
Varuskunnan "pikku" morsian
1942 Onni pyörii
1941 Suomisen perhe
1940 Ketunhäntä kainalossa
Runon kuningas ja muuttolintu
Tavaratalo Lapatossu ja Vinski
1939 Aktivistit
Eteenpäin - elämään
Halveksittu
Helmikuun manifesti
Pikku pelimanni
1937 Kuriton sukupolvi

TV seriály

1971 Mummoni ja Mannerheim (TV seriál)
1970 Rilleriusten taru (TV seriál)
Veijo Meren tarinoita (TV seriál)
1967 Kunnon sotamies Svejkin seikkailuja (TV seriál)
1966 Hanski (TV seriál)
1962 Kaverukset (TV seriál)
1960 Pakinateatteri (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky