foto

Callum Blue

  • nar. 19.8.1977 (43 let)
    London, Anglie, Velká Británie

Biografie

„Keď som na červenom koberci, väčšina ľudí povie: "Kto to do pekla je?" Je to vyložene trápne.“

To sú slová britského herca menom Callum Blue (rodným menom Daniel James), ktorý je rodákom z Londýna. Má 3 sestry a ich spoloční predkovia pochádzajú z prvých rímskych osadníkov v Anglicku. Jeho rodina je vlastníkom najstaršieho erbu v celom Anglicku.

Herectvo vyštudoval v Londýne na Alumni of the Mountview Academy of Theatre Arts a aktívnym hercom je od roku 1999.

Callum je známy predovšetkým zo svojho účinkovania v televíznych seriáloch, z ktorých vyniká najmä historický seriál TUDOROVCI (zahral si postavu menom Anthony Knivert), ďalej seriál TAJNÝ DENÍK CALL GIRL (2007), kanadsko-americký televízny seriál MRTVÍ JAKO JÁ (2003) alebo v našich končinách dobre známy SMALLVILLE (stvárnil postavu Majora Zoda, hoci sa uchádzal o rolu Lexa Luthora).

Na konte však má aj mnoho filmov, z ktorých stojí za zmienku napr. romantický film, odohrávajúci sa v Taliansku, počas 2. sv. vojny – LÁSKA A VOJNA (2001), komédie CAFFEINE (2006) a BEZSTAROSTNÝ SEX (2007), rodinný animák od známeho režiséra Roberta Zemeckisa – VIANOČNÁ KOLEDA (2009) alebo akčné filmy, akými sú horor KRVAVÝ PIESOK (2009), či americko-francúzsky akčný thriller z roku 2011 COLOMBIANA, kde si zahrala v hlavnej úlohe pôvabná Zoe Saldana.

Callum sa radí medzi skúsených filmových i televíznych hercov, keďže pravidelne točí na oboch stranách Atlantiku. V ankete TOP 20 najzvodnejších mužov (SFX Appeal) sa umiestnil pred niekoľkými rokmi na celkovom 16-tom mieste.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2019 Goodnight Death
2017 Love Blossoms
2016 Criticized
The Charnel House
2015 Dartmoor Killing
The Red Dress
2014 Saul: The Journey to Damascus
2013 And Now a Word from Our Sponsor
Schism
2012 The Chronicles of Sir Colonel Walter S Houghington III: Entry One
2011 Colombiana
Super Tanker (TV film)
2009 Mrtví jako já
Nepřítel
Rudý písek
Vánoční koleda
2007 Bezstarostný sex
2006 Caffeine
2004 Deník princezny 2: Královské povinnosti
2003 Devil's Gate
2001 Láska a válka (TV film)
Odvážné kordy

TV seriály

2018 Výkupné (TV seriál)
Secrets and Spies (S02E03)
Alters (S02E02)
Mrtvý bod (TV seriál)
Ca-ca-Candidate for Cri-cri-Crime (S04E06)
2015 Proof (TV seriál)
Tsunami: Part One (E09)
Reborn (E08)
St. Luke's (E07)
další epizody (6)
2011 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Smallville (TV seriál) - herec, a.z.
Závěr (S10E21) - a.z.
Nadvláda (S10E19)
2010 Svatyně (TV seriál)
Kálí III (S03E01)
Kálí II (S02E13)
Kálí I (S02E12)
Smallville (TV seriál)
Spása (S09E21)
Oběť (S09E19)
Vylepšení (S09E17)
další epizody (8)
2009 Dobrodružství Sarah Jane (TV seriál)
Past věčnosti - 2. část (S03E08)
Past věčnosti - 1. část (S03E07)
Smallville (TV seriál)
Pandora (S09E09)
Kandor (S09E07)
Průnik (S09E06)
další epizody (5)
2008 Dirt (TV seriál)
What Is This Thing Called? (S02E05)
Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S02E08)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Tudorovci (TV seriál)
Wolseyho smrt (S01E10)
Nejprve vzhlížej k Bohu (S01E09)
Pravda a spravedlnost (S01E08)
další epizody (8)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Vyhrát bitvu, prohrát válku (S01E03)
Related (TV seriál)
2004 Mrtví jako já (TV seriál)
Halloween (S02E15)
Pořád (S02E14)
Poslední výzva (S02E13)
další epizody (15)
2003 Mrtví jako já (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (S01E14)
Prázdniny (S01E13)
Noční ptáci (S01E12)
další epizody (14)
2001 As If (TV seriál)
2000 Shades (TV seriál)