foto

Niki Caro

  • nar. 1967
    Wellington, Nový Zéland
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Niki Carová, mladá novozélandská režisérka, je považována za jednu z nejpozoruhodnějších nastupujících režijních osobností filmového světa. Režijně debutovala v roce 1994 krátkým filmem Sure to Rise, nominovaným na Zlatou Palmu v Cannes. Její první celovečerní film Memory and Desire jí získal první festivalové vavříny a zatím poslední snímek Pán velryb získal šest významných ocenění na prestižních mezinárodních festivalech.

FebioFest

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

1991 Delikatesy

TV seriály

2004 Bro'Town (TV seriál)

Dokumentární

2006 Sanctuary: Lisa Gerrard
2003 Behind the Scenes of 'Whale Rider'
Making of 'Whale Rider', The (TV film)
1992 HBO First Look (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace