foto

Max Phipps

  • nar. 18.11.1939
    Parkes, New South Wales, Austrálie
  • zem. 6.8.2000 (60 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie

Biografie

Maxwell John Phipps byl australský herec, známý zejména v období 60. až 90.let díky mnoha divadelním, filmovým a televizním rolím.

Jeho nejvýznamějšími rolemi byla postava "The Toadieho" z post-apokalyptického sci-fi MAD MAX 2 /1981/ v hlavní roli s Melem Gibsonem, postava ministerského předsedy Gougha Whitlama z televizního miniseriálu THE DISMISSAL /1983/ a role komisaře queenslandské policie Terryho Lewise z investigativního TV pořadu FOUR CORNERS /1961-současnost 2014/.

V roce 1980 účinkoval v akčním thrilleru STIR, ve kterém ztvárnil jednu z hlavních rolí a to postavu jménem Norton. Díky této roli byl nominován institutem Australian Film Institute na cenu AFI Award pro nejlepšího herce v hlavní roli. Rok předtím si zahrál v australském hororu THIRST /1979/ roli pana Hodge. V roce 1983 se objevil v roli Boba Pease v australské dobrodružné komedii NATE AND HAYES v hlavní roli s Tommy Lee Jonesem.

Zemřel 6.srpna 2000 v Sydney na rakovinu.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1999 Noemova archa (TV film)
Without Warning (TV film)
1991 Filipínská děvčata (TV film)
1990 Sky Trackers (TV film)
What the Moon Saw
1989 Police State (TV film)
This Man... This Woman (TV film)
1987 Temný věk
1986 Body Business (TV film)
Modrý blesk (TV film)
Můj bratr Tom (TV film)
Piráti nebes
1985 Emoh Ruo
1983 Poslední pirát
The Return of Captain Invincible
Who Killed Baby Azaria? (TV film)
1982 Dead Easy
1981 Šílený Max 2 - Bojovník silnic
1980 Nightmares
Stir
1979 Žízeň
1975 Polly My Love (TV film)
1974 Auta, která snědla Paříž
1969 You Can't See 'round Corners
1964 Split Level (TV film)

TV seriály

1999 Farscape (TV seriál)
Rhapsody in Blue (S01E13)
1998 All Saints (TV seriál)
1997 Bullpitt! (TV seriál)
Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
Wildside (TV seriál)
1996 Naked: Stories of Men (TV seriál)
Halifaxová, soudní psychiatr (TV seriál)
Sladké sny (E08)
1995 Fire (TV seriál)
1993 Sněžná řeka: Sága rodu McGregorů (TV seriál)
1992 Bligh (TV seriál)
Miraculous Mellops 2, The (TV seriál)
1991 Miraculous Mellops, The (TV seriál)
1989 G.P. (TV seriál)
Nulová šance (TV seriál)
The Pawn (S01E08)
1988 True Believers (TV seriál)
1987 Inspektor Morse (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)
1984 Special Squad (TV seriál)
1983 Dismissal, The (TV seriál)
1981 A Country Practice (TV seriál)
Bellamy (TV seriál)
Holiday Island (TV seriál)
Women of the Sun (TV seriál)
1977 Glenview High (TV seriál)
1975 Shannon's Mob (TV seriál)
1973 Ryan (TV seriál)
1972 A Nice Day at the Office (TV seriál)
1971 Catwalk (TV seriál)
The Thursday Creek Mob (TV seriál)
1969 Delta (TV seriál)
Dynasty (TV seriál)
1968 Woobinda, Animal Doctor (TV seriál)
1961 Consider Your Verdict (TV seriál)

Host

TV pořady

1977 Benny Hill Down Under (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky